Ринок США: огляд та прогноз на 20 січня. Корекція продовжується

Ринок напередодні

19 січня торги на американських фондових майданчиках знов завершилися зниженням основних індексів. S&P 500 опустився на 0,97% до 4533 пунктів, Nasdaq скоректувався на 1,15%, Dow Jones втратив 0,96%. Дев'ять із 11 секторів, що входять до індексу широкого ринку, закрилися в мінусі. Позитивна динаміка спостерігалася лише у виробників нециклічних споживчих товарів (+0,68%) та постачальників комунальних послуг (+0,46%) на тлі позитивних даних про динаміку ринку нерухомості. Помітне падіння показали виробники циклічних споживчих товарів (-1,81%), фінансові компанії (-1,65%) та ІТ-сектор (-1,37%).

Новини компаній

SoFi Technologies (SOFI: +13,7%) було видано умовне схвалення регулятора отримання повноцінної банківської ліцензії шляхом придбання банку Golden Pacific Bancorp.

Procter & Gamble Co. (PG: +3,4%) перевершила очікування ринку за доходами за четвертий квартал. Менеджмент підвищив прогноз щодо органічного зростання продажів у 2022 фінансовому році, проте очікує збільшення витрат на закупівлю сировини та фрахт.

State Street Corporation (STT: -7,1%) наростила виручку внаслідок розширення активів під управлінням та зниження податкових відрахувань, але не виправдала консенсус-прогноз щодо прибутку на акцію.

Ми очікуємо

Число будинків у США, будівництво яких було розпочато у грудні, за місяць збільшилося на 1,4%, до 1,7 млн. Це стало найсильнішим показником з березня 2021 року та було зумовлено збільшенням кількості проєктів багатоквартирних будинків, що становлять нестабільний сегмент ринку. Показники перевершили прогнози економістів, які чекають на падіння продажів. Кількість дозволів на будівництво, виданих у грудні, збільшилось на 9,1% порівнюючи з листопадом і досягло 1,87 млн, що можна порівняти з показником січня 2021 року. Проте стійко високий попит, як і раніше, перевищує пропозицію. Зростання зарплат, проблеми у логістичних ланцюжках та підвищення цін на будівельні матеріали на тлі інфляції та запровадження імпортних мит на канадські пиломатеріали стримують пропозицію нерухомості на ринку. Агресивне поширення штаму «омікрон» та сезонний фактор можуть призвести до зниження попиту в наступні місяці.

Після різкого зростання ставка десятирічних казначейських облігацій США скоригувалась на 4 базисних пункти (б.п.), до 1,83%, дворічних - на 3 б.п., до 1,01%, що призвело до короткострокового здешевлення долара та посилення попиту на золото. Проте напередодні засідання Комітету з відкритих ринків ФРС, яке відбудеться 25-26 січня, очікується підвищення ставок держоблігацій та подальше зміцнення американської валюти. Регулятор посилює «яструбину» риторику, вказуючи на можливість підвищення ключової ставки вже в березні, а також раннього початку скорочення обсягу активів на балансі.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії під час останньої торгової сесії демонстрували позитивну динаміку. Індекс Токійської біржі Nikkei піднявся на 1,11%, китайський CSI 300 виріс на 0,90%, гонконзький Hang Seng підвищився на 3,42%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів опустився на 0,34%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $87,72 за барель. Ціна на золото підвищилася до $1839 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4500-4550 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився на один пункт до 62.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рухатися до нижньої межі висхідного каналу. RSI знижується у бік зони перепроданості. Індикатор MACD демонструє низхідну тенденцію, вказуючи на можливість корекції. Сезон звітності, що проходить, може забезпечити індекс широкого ринку драйверами зростання. Найближчий рівень підтримки S&P 500 змістився до 4500 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»