Ринок США: огляд та прогноз на 21 червня. Адміністрація президента намагається стримати інфляцію

Ринок напередодні

Вчора торги на майданчиках США не проводились через святкування Дня визволення від рабства. Сесію 17 червня основні американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. S&P 500 піднявся на 0,22%, закрившись на позначці 3675 пунктів, індекс Nasdaq піднявся на 1,43%, а Dow Jones втратив 0,13%. Найкращу динаміку показали сектори комунікацій (+1,31%) та циклічних споживчих товарів (+1,22%). Найгірше виглядали енергетичні компанії (-5,57%).

Новини компаній

Сьогодні виробник електромобілів Xpeng (XPEV), що базується в Гуанчжоу, заявив, що сукупні поставки XPeng Motors з початку діяльності компанії перевищили 200 тис.

Вчора JetBlue (JBLU) повідомила, що збільшила грошову пропозицію щодо купівлі Spirit Airlines (SAVE) до $33,50 за акцію. Сума можливої ​​угоди тепер може становити понад $3,6 млрд.

ConocoPhillips (COP) 20 червня повідомила, що підписала угоду з Qatar Energy щодо участі у розширенні ЗПГ-проекту North Field East.

Ми очікуємо

Джо Байден заявив 20 червня, що рішення про зупинення введення федерального податку на бензин може бути ухвалене до кінця поточного тижня. Наразі адміністрацією президента розглядаються різні заходи контролю інфляції та зростання цін на газ. Проте таке рішення, якщо воно буде ухвалено, не зможе радикально змінити ситуацію на паливному ринку. Податкове законодавство США передбачає відрахування до федерального та місцевого бюджетів близько 10% за середньої вартості дизеля у $5,8, при тому що зростання цін на паливний компонент становило у травні 34,6% р/р. Додатково адміністрація президента розглядає можливість скасування деяких тарифів щодо китайського імпорту.

Торги 20 червня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися переважно у плюсі. Гонконгський Hang Seng та японський Nikkei 225 збільшилися на 1,87% та 1,84% відповідно, а китайський CSI 300 втратив 0,11%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 1,49%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується на рівні $115 за барель. Золото торгується по $1837 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3640-3740 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані про продаж будинків на вторинному ринку в травні (прогноз: 5,4 млн, попереднє значення: 5,61 млн).

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance скоротився на два пункти до 27.

Технічна картина

S&P 500 продовжує стрімке падіння, опустившись нижче опору на рівні 3700 пунктів. RSI сигналізує про досягнення локального дна та потенційну можливість короткострокового відскоку котирувань. Проте ознаки довгострокового розворотного сигналу поки що не відзначаються.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»