Ринок США: огляд та прогноз на 21 квітня. Для зростання потрібно більше добрих новин

Ринок напередодні

Торги 20 квітня основні американські фондові індекси завершили різноспрямовано. S&P 500 опустився на 0,06%, до 4459 пунктів, Nasdaq втратив 1,22%, Dow Jones додав 0,71%. Краще за ринок виглядали сектори нерухомості (+1,85%), нециклічних споживчих товарів (+1,46%) та охорони здоров'я (+1,34%). Серед аутсайдерів під впливом падіння акцій Netflix (NFLX) виявився сегмент комунікацій (-4,07%), також гірше за ринок виглядали виробники дискреційних товарів (-1,46%).

Новини компаній

IBM (IBM: +7,1%) перевершила очікування щодо виручки завдяки її активному зростанню в сегментах програмного забезпечення та консалтингу. Менеджмент підвищив прогноз показника за рахунок очікуваного збільшення обсягів продажу підрозділу Kyndryl та стабільності витрат.

Baker Hughes (BKR: -3,8%) отримала прибуток за підсумками кварталу, проте EPS і виручка виявилися нижчими за консенсус-прогноз. Водночас помітно збільшився обсяг замовлень на постачання ЗПГ, що може забезпечити впевнене зростання продажів упродовж року.

Tesla (TSLA: -4,96%) відзвітувала за перший квартал краще за очікування, зафіксувавши інтенсивне збільшення обсягу продажів і рекордний прибуток, незважаючи на неповне завантаження виробничих потужностей через нестабільність поставок. Підвищення цін продукцію автоконцерну компенсувало зростання його витрат.Ми очікуємо

Реальна прибутковість держоблігацій, відображена у ставці 10-річних казначейських бондів США із захистом від інфляції (TIPS), вперше з березня 2020 року повернулася на позитивну територію, досягнувши 0,02% на торгах 19 квітня. Однак поки що це не обумовлено послабленням інфляційних очікувань, оскільки форвардний середньорічний темп інфляції на наступне десятиліття залишається на рівні 2,92% із середини березня. Ставка 10-річних трежеріс зростає на тлі активних продажів, оскільки інвестори очікують на рішуче підвищення базової ставки ФРС та скорочення активів на балансі регулятора. Відновлення реальної ставки виступає стримуючим фактором та ризиком для ринку акцій особливо з урахуванням побоювань щодо переоцінки вартості компаній. Приплив коштів у фонди акцій становив близько $193 млрд з початку року після рекордного показника майже $1 трлн за весь 2021 рік. Проте реальна ставка еталонних облігацій найчастіше була позитивною, починаючи як мінімум з 2004 року. При цьому аналітики JPMorgan вважають, що ринок акцій може витримати підвищення реальної ставки на 200 базових пунктів (б.п.).

У середу зростання ставок держоблігацій призупинилося, оскільки інвестори оцінювали вплив інфляції на фінансові результати компаній. Ставка по десятирічним трежерісам впала на 7 б.п., до 2,84%, ставка «дворічок» знизилася на 2 б.п., до 2,57%.

Сесія 21 квітня на фондових майданчиках АТР пройшла різноспрямовано. Японський Nikkei додав 1,23%, китайський CSI 300 втратив 1,84%, гонконзький Hang Seng опустився на 1,25%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 1,01%.

Ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent знизилася до $108 за барель. Золото торгується на рівні $1947 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4420-4490 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився на 2 пункти до 43.

Технічна картина

S&P 500 продемонстрував короткостроковий відскок після коливання у торговому діапазоні з початку минулого тижня. Покупці посилюють активність, прагнучи до досягнення 200-денної ковзної середньої, що знаходиться на позначці 4490 пунктів. Однак RSI, як і раніше, залишається в нейтральній зоні, індикатор MACD також вказує на збереження паритету «биків» та «ведмедів». При цьому шанси на формування патерну «перевернута голова та плечі» зберігаються, що стало б сигналом до розвороту ринку нагору. Якщо «бикам» не вдасться зміцнити свої позиції, індекс широкого ринку в короткостроковій перспективі може протестувати підтримку на рівні 4350 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»