Ринок США: огляд та прогноз на 21 січня. «Ведмеді» тримають оборону

Ринок напередодні

На торгах 20 січня зниження основних індексів на американських фондових майданчиках продовжилося. S&P 500 опустився на 1,10%, до 4483 пунктів, Nasdaq скоректувався на 1,30%, Dow Jones втратив 0,89%. У зеленій зоні закрилися лише постачальники комунальних послуг (0,14%). Інші сектори продемонстрували негативну динаміку. В аутсайдерах опинилися виробники циклічних споживчих товарів (-1,94%), сировинні компанії (-1,43%) та ІТ-сектор (-1,33%).

Новини компаній

Акціонери Casper Sleep (CSPR: +9,8%) проголосували за приватизацію компанії.

Страхова компанія Travelers Cos. (TRV: +3,2%) представила сильний квартальний звіт із рекордним прибутком. Менеджмент наголосив на високих доходах від андеррайтингу.

Peloton Interactive (PTON: -23,9%) припиняє виробництво продуктів для фітнесу лінійки Connected Fitness на тлі значного скорочення попиту.

Ми очікуємо

Напередодні президент Джо Байден заявив про можливість розбити програму Build Back Better загальним обсягом близько $1,7 трлн на складові. Наразі Білий дім розглядає альтернативи після того, як початкові зусилля за погодженням були зірвані опозицією на чолі із сенатором Джо Манчином. Попередній консенсус було досягнуто лише за кліматичною частиною пакету (понад $500 млн). При цьому з оновленого законопроєкту можуть бути виключені положення про декретну відпустку, а розширення податкових пільг на дітей може бути обмежене.

Число первинних заявок на допомогу з безробіття за тиждень збільшилося на 55 тис., до 286 тис., досягнувши тримісячного максимуму на тлі активного поширення штаму «омікрон», що негативно впливає на ринок праці. Водночас через проблеми з наймом роботодавці вживають заходів для утримання працівників, тому сплеск звернень за допомогою, швидше за все, виявиться короткостроковим.

Грудневий індекс виробничої активності, опублікований ФРБ Філадельфії, збільшився на 8 пунктів у порівнянні з листопадом, досягнувши 23,2 пунктів, що свідчить про оптимістичні оцінки перспектив бізнесу з боку підприємців, попри чергову хвилю COVID-19 та збереження дефіциту робочої сили та логістичних проблем.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії під час останньої торгової сесії демонстрували переважно негативну динаміку. Індекс Токійської біржі Nikkei втратив 0,90%, китайський CSI 300 знизився на 0,92%, гонконзький Hang Seng піднявся на 0,05%. EuroStoxx 50 з відкриття торгів втрачає понад 1,1%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується за $88,38 за барель. Ціна на золото знаходиться близько $1842,5 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4440-4490 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настрою від Freedom Finance знизився до 60.

Технічна картина

S&P 500 пробив вниз підтримку в районі 4500 пунктів і продовжує рухатися до нижньої межі висхідного каналу. RSI знаходиться у зоні перепроданості. Індикатор MACD все ще показує низхідну тенденцію, вказуючи на можливість продовження корекції. Проте сезон звітності, що минає, може забезпечити індекс широкого ринку драйверами зростання.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»