Ринок США: огляд та прогноз на 22 березня. Риторика ФРС стає більш «яструбиною»

Ринок напередодні

Сесія 21 березня на основних американських фондових майданчиках завершилася невеликим спадом. S&P 500 знизився на 0,04%, до 4461 пунктів, Dow Jones скоректувався на 0,58%, Nasdaq опустився на 0,4%. Найбільше зростання показав сектор енергетики (+3,79%) на тлі позитивної динаміки нафтових котирувань. Найгірше виглядали акції виробників циклічних споживчих товарів (-0,76%), телекомів (-0,67%) та компаній сектора нерухомості (-0,52%).

Новини компаній

Thoma Bravo поглинає Anaplan (PLAN: +27,6%) за $10,7 млрд грошовими коштами. Очікується, що угоду буде закрито в першому півріччі 2022-го.

Berkshire Hathaway (BRK.B: +2,12%) купує Alleghany (Y: +24,9%) за $11,6 млрд. Імовірно, угоду буде завершено закрито у четвертому кварталі поточного року.

Літак моделі 737-800 NG від компанії Boeing (BA: -3,8%) під керуванням China Eastern Airlines (CEA: -6,31%) зазнав аварії в районі Гуансі 21 березня.

Ми очікуємо

На щорічній конференції з економічної політики NABE, що пройшла, прозвучали «яструбині» висловлювання голови ФРС Джерома Пауелла. За його словами, існує очевидна необхідність оперативно перейти до нейтральної монетарної політики, а потім і до серйозніших заходів, якщо це буде потрібно. Пауелл також зазначив, що ФРС готова діяти агресивніше і підвищувати ставку більш ніж на 25 б.п. за одне засідання за необхідності. Також він додав, що тривалий період високої інфляції може спонукати до перегляду довгострокових очікувань на ринку, при цьому утримався від прояснення будь-яких деталей щодо подальших дій, спрямованих на скорочення балансу ФРС. Було лише згадано, що це питання може бути розглянуте на травневій нараді. Раніше на ці теми вже висловилися такі спікери ФРС, як Джеймс Буллард та Крістофер Уоллер, які виступають за агресивніші дії FOMC. Президент ФРБ Атланти Рафаель Бостік (який не голосував) повідомив, що намітив шість підвищень ключової ставки на 2022 рік і бачить сценарії, в яких інфляція може призвести до жорсткішої монетарної політики, ніж очікувалося раніше. Дані Fedwatch від CME Group зараз свідчать про можливе підвищення ставки на майбутньому засіданні FOMC 4 травня на 50 б.п.

Торги на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися переважно у плюсі. Гонконзький Hang Seng виріс на 3,29%, японський Nikkei піднявся на 1,48%, але китайський CSI 300 втратив 0,08%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії зростає на 0,25%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent у моменті підвищується до $117 за барель. Золото торгується за $1932 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4420-4470 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настрою від Freedom Finance зростає до 39.

Технічна картина

S&P 500 досяг опору на рівні 200-денної ковзної середньої та найближчим часом може її тестувати. Індикатори RSI та MACD сигналізують про силу «биків». У разі пробою вгору 200-денної середньої бенчмарк може відновити висхідний рух, позначивши завершення корекції. На короткостроковому горизонті можливий відкат до найближчої підтримки, що знаходиться на позначці 4300 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»