Ринок США: огляд та прогноз на 22 листопада. Пандемія знову посилює невизначеність

Ринок напередодні

Торги 19 листопада на американських фондових майданчиках завершились різноспрямовано. S&P 500 опустився на 0,14%, до 4698 пунктів, Dow Jones втратив 0,75%, а Nasdaq піднявся на 0,4%. У лідерах зростання завдяки позитивній динаміці акцій технологічних гігантів виявився ІТ-сектор (+0,77%). В аутсайдери через зниження цін на нафту та відновлення карантинних обмежень у Європі потрапили енергетики (-3,91%). Зважаючи на зниження ставки трежеріс швидше за ринок загалом коригувалися папери фінансового сектора (-1,11%).

Новини компаній

Квартальна виручка та операційна рентабельність Intuit (INTU: +10,1%) виявилися кращими за очікування. Менеджмент підвищив прогнози на 2022 рік та наголосив на активності користувачів Credit Karma.

Moderna (MRNA: +4,9%) отримала схвалення на використання своєї вакцини від COVID-19 в якості бустера.

Boeing (BA: -5,8%) зіткнувся з новими проблемами при виробництві літаків 787 Dreamliner.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Увага інвесторів знову зосереджена на проблемі поширення COVID-19. Захворюваність у США в середньому за тиждень збільшилася приблизно на 30% від початку листопада. Препарати Pfizer (PFE)/BioNTech (BNTX) та Moderna (MRNA) отримали дозвіл на застосування для проведення ревакцинації серед дорослого населення. Розвитку чергової хвилі пандемії сприяє настання холодів. Продовження зростання захворюваності загрожує уповільненням відновлення економічної активності. У Європі відновлюються карантинні обмеження. Австрія оголосила локдаун, можливо, за нею піде Німеччина. На цьому фоні зростає соціальна напруженість.

Обережний оптимізм учасників торгів пов'язаний із поступовим вирішенням ситуації зі збоями постачання. Як пише WSJ, запаси товарів у портах США будуть ліквідовані на початку 2022 року. Freightos Baltic Index свідчить про зниження вартості доставки товарів на 25% за останні 10 днів, оскільки рітейлери вже імпортували необхідний для передсвяткового шопінгу обсяг продукції. У той же час кількість суден, які очікують на розвантаження в портах Лос-Анджелеса і Лонг-Біч, залишається рекордно високою через брак вантажівок. У логістичних центрах Азії проблеми пов'язані з черговим спалахом захворюваності на COVID-19.

Торги 19 листопада на біржах Південно-Східної Азії завершилися різноспрямовано. Китайський CSI 300 піднявся на 0,46%, японський Nikkei виріс на 0,09%, гонконгський Hang Seng упав на 0,39%. EuroStoxx 50 з відкриття додає 0,11%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent подешевшав до $79 за барель. Золото торгується $1845 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4680-4730 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 62 пунктів на тлі ухвалення палатою представників Конгресу США законопроєкту Build Back Better.

Технічна картина

S&P 500 залишається поблизу історичного максимуму. При цьому індикатор MACD сигналізує зниження активності покупців. RSI тримається біля межі зони перекупленості, що свідчить про збереження «бичачого» імпульсу. У короткостроковій перспективі індекс широкого ринку здатний демонструвати помірно позитивну динаміку, прагнучи досягти верхньої межі висхідного каналу. Найближча підтримка знаходиться на позначці 4640 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»