Ринок США: огляд та прогноз на 22 лютого. Москва розбудила «ведмедів»

Ринок напередодні

21 лютого біржі США були закриті у зв'язку зі святкуванням у країні Дня президентів, а торги минулої п'ятниці, 18 лютого, завершилися на негативній території. S&P 500 опустився на 0,72%, до 4349 пунктів, Dow Jones втратив 0,68%, Nasdaq упав на 1,23%. У плюс вийшли лише акції нециклічних споживчих товарів (+0,11%), а сектор ІТ опинився в аутсайдерах (-1,1%).

Новини компаній

Прибуток та виручка Exelixis (EXEL: +6,7%) за четвертий квартал перевищили очікування завдяки грошовим надходженням від комерціалізації кабозантинібу.

Ford (F: +2,9%) розглядає можливість виділення бізнесу із виробництва електромобілів в окрему компанію.

JBS відкликала пропозицію про придбання акцій Pilgrim's Pride (PPC: -13,7%), оскільки не змогла домовитися з радою директорів про умови угоди.

Ми очікуємо

Сьогодні у центрі уваги ситуація навколо України.

Президент Росії Володимир Путін напередодні підписав укази про визнання контрольованих сепаратистами районів Луганської та Донецької областей як державні утворення ЛНР та ДНР. У ці регіони направлено російські військові підрозділи. Президент США Джозеф Байден уже запровадив заборону на інвестиції в ДНР та ЛНР, а також на торгівлю з ними та їхнє фінансування. Найближчим часом Захід може ухвалити пакет нових санкцій щодо Російської Федерації. Більшість членів Ради безпеки ООН засудили дії Кремля. Напередодні персонал Держдепартаменту та співробітників американського посольства в Україні було вивезено до Польщі. Стратеги Goldman Sachs вважають, що світові фондові ринки вже враховують у котируваннях значні геополітичні ризики, але можливості подальшого збільшення премій за ризик у всіх секторах у разі відкритого військового конфлікту між Росією та Україною зберігаються.

Фондові майданчики АТР завершили сесію 22 лютого у мінусі. Китайський CSI 300 опустився на 1,3%, гонконзький Hang Seng впав на 2,69%, японський Nikkei впав на 1,71%. EuroStoxx 50 з відкриття втрачає понад 1,63%.

Ставка трежеріс знизилася до 1,93%. Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується близько $96 за барель. Ціна на золото зростає до $1905 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4290-4410 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance впав до 48 пунктів, негативно реагуючи на зовнішньополітичну ситуацію.

Технічна картина

S&P 500 рухається до зони підтримки, розташованої в районі 4230-4300 пунктів. Індикатори RSI та MACD свідчать про розвиток короткострокового «ведмежого» тренду. Найближчим часом бенчмарк може протестувати рівень підтримки по лініях Фібоначчі на позначці 4230 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»