Ринок США: огляд та прогноз на 23 червня. Побоювання рецесії стримують ціну на нафту

Ринок напередодні

Торги 22 червня американські фондові майданчики закрили невеликим падінням основних індексів. S&P 500 опустився на 0,13%, до 3760 пунктів, Nasdaq втратив 0,15%, Dow Jones знизився на 0,13%. Позитивну динаміку продемонстрували сектор охорони здоров'я (+1,42%) та провайдери комунальних послуг (+1,03%). Гірше ніж ринок виглядали енергетичні компанії (-4,19%) та постачальники сировини (-1,29%).

Новини компаній

Moderna (MRNA: +4,68%) заявила, що новий варіант її бустерної вакцини показав високу ефективність проти багатьох підвидів омікрон-штаму.

Toyota Motor (TM: +0,03%) знизила липневий прогноз виробництва автомобілів на 50 тис. одиниць, до 800 тис., через брак запчастин та продовження припинення роботи на ряді заводів. В той самий час компанія більш ніж удвічі підвищила гайденс продажів електромобілів до 2030 року.

FDA готує розпорядження про заборону продажів на ринку США електронних сигарет виробництва Juul Labs. 35% у капіталі цієї компанії належить Altria Group (MO: -9,19%).

Ми очікуємо

Виступ глави Федрезерва Джерома Пауелла в Конгресі США 22 червня не зробив сюрпризів учасникам ринку. Проте посилення ГКП продовжує знижувати апетит інвесторів до ризику, особливо з урахуванням посилення сумнівів у тому, що регулятори зможуть забезпечити м'яку посадку економіки на тлі проблем у ланцюжках поставок, високих цін на сировину. Пауелл зазначив, що ФРС адаптуватиметься до реакції економіки, але, безумовно, продовжить вживати всі заходи для уповільнення інфляції до цільового орієнтира 2%. Голова ФРС визнав, що підвищення ставок може спровокувати рецесію, хоча знову наголосив на сильних позиціях ринку праці та американської економіки в цілому, які здатні витримати підйом облікової ставки до 3,5–4%.

Побоювання можливої ​​рецесії в умовах посилення фінансових умов світовими центробанками і, відповідно, послаблення попиту на сировину та енергоносії, а також перспектива запровадження податкових канікул щодо паливних зборів у США чинили тиск на нафтові котирування. Credit Suisse зазначає, що на ринку нафтових деривативів інвестори закладають ризик руху цін вниз. Однак відновлення економічної активності у Китаї та структурний дефіцит на ринку чорного золота залишаються факторами підтримки цін. З початку року котирування компаній енергетичного сектора з індексу S&P 500 зросли на 32%.

Біржові майданчики АТР закрили торгову сесію 23 червня у зеленій зоні. Японська Nikkei додала 0,08%, гонконзька Hang Seng піднялася на 1,26%, китайська CSI 300 зросла на 1,72%. EuroStoxx 50 з відкриття торгів втрачає 0,67%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується по $110 за барель. Ціна на золото складає $1839 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3700-3770 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance додав один пункт, становивши 27.

Технічна картина

Попри зусилля «биків», S&P 500 закрився в мінусі до кінця минулої торгової сесії. RSI утримується поблизу нейтральних значень. Хоча MACD вказує на ослаблення активності «ведмедів», продавці, як і раніше, переважають на ринку. Рівнем найближчої підтримки є діапазон 3600-3660 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»