Ринок США: огляд та прогноз на 23 листопада. Новини сприяють корекції

Ринок напередодні

Торги 22 листопада на більшості американських фондових майданчиків завершились у невеликому мінусі. S&P 500 опустився на 0,32%, до 4683 пунктів, Nasdaq знизився на 1,26%, а Dow Jones додав символічних 0,05%. У лідери зростання за підтримки нафтових котирувань вийшов енергетичний сектор (+1,81%), до нього приєдналася фінансова галузь (+1,43%), яка позитивно відреагувала на підвищення ставки держоблігацій. В аутсайдерах опинилися сектори комунікацій (-1,24%) та IT (-1,14%).

Новини компаній

Vonage Holdings (VG: +27%) буде поглинена Ericsson (ERIC) за $6,2 млрд.

Astra Space (ASTR: +17,2%) успішно завершила свій перший комерційний орбітальний запуск для Космічних сил США.

Скоригований прибуток Niu Technologies (NIU: -16,8%) за третій квартал виявився істотно нижчим за очікування аналітиків.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють здебільшого негативну динаміку.

Головною новиною для інвесторів стало перепризначення Джерома Пауелла на посаду голови ФРС. Це рішення має сприяти узгодженню пакету соціальних витрат Build Back Better обсягом $1,75 трлн. У той же час, стагфляційні ризики, що посилилися через масштабні збої в ланцюжках поставок, викликають на ринку істотні побоювання, що відображається на ставці трежеріс.

Нова хвиля COVID-19 продовжує перешкоджати активним покупкам, хоча ревакцинація дорослого населення та щеплення для дітей повинні сприяти виходу з пандемії в найближчому майбутньому. У США кількість заражень за останні сім днів становила близько 95 тис. Це на 33% більше, ніж за останні два тижні. Захворюваність зростає у 39 штатах та окрузі Колумбія.

Представники держав-учасниць угоди ОПЕК+ попередили про готовність відреагувати на намір США, Китаю, Індії, Японії та Південної Кореї продавати стратегічні запаси нафти. Нагадаємо, що Штати розглядають можливість вивести на ринок понад 35 млн барелів.

Торги 23 листопада на біржах Південно-Східної Азії завершилися різноспрямовано. Китайський CSI 300 піднявся на 0,02%, гонконгський Hang Seng упав на 1,20%. У Японії ринки було закрито у зв'язку з державним святом. EuroStoxx 50 з початку сесії знижується на 0,87%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent напередодні подорожчав до $79,7 за барель. Золото торгується на рівні 1806 доларів за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4640-4720 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 61 пункту через новий спалах захворюваності на COVID-19.

Технічна картина

Напередодні S&P 500 оновив історичний максимум, але, відскочивши від верхнього кордону висхідного каналу, розвернувся вниз. Форма вчорашньої денної свічки сигналізує про можливість короткострокової корекції. Індикатор MACD свідчить про слабку активність покупців. На RSI спостерігається "ведмежа" дивергенція, що також означає високу ймовірність зниження. Найближча підтримка для індексу широкого ринку знаходиться на позначці 4640 пунктів, наступна — в області 50-денної середньої ковзної.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»