Ринок США: огляд та прогноз на 24 березня. У фокусі уваги – динаміка доходів емітентів

Ринок напередодні

Торгова сесія 23 березня завершилася зниженням основних американських фондових індексів. S&P 500 скоригувався на 1,23%, до 4456 пунктів, Dow Jones опустився на 1,29%, Nasdaq знизився на 1,32%. Більшість секторів індексу широкого ринку закрилися у мінусі. Винятком стали енергетичні компанії (+1,74%) та провайдери комунальних послуг (+0,17%). Найбільш помітне зниження котирувань продемонстрували сектори фінансів (-1,84) та охорони здоров'я (-1,77%).

Новини компаній

General Mills (GIS: +2,5%) підвищила прогнози основних продажів та прибутку на повний фінансовий рік. Менеджмент підкреслив високий попит та зростання цін на продукцію.

Tencent Holdings (TCEHY: -5,4%) повідомила про найнижчий приріст виручки з 2004 року внаслідок посилення обмежень з боку китайських регуляторів. Проте компанія показала впевнене зростання чистого прибутку, перевершивши очікування.

Adobe (ADBE: -9,3%) відзвітував за перший квартал 2022 фінансового року, перевершивши консенсус-прогноз виручки та прибутку, проте менеджмент представив гайденс на другий квартал слабше загальноринкових очікувань.

Ми очікуємо

За оцінкою JPMorgan, близько 50% світових ЦБ підвищили ключові відсоткові ставки в останньому кварталі. Сьогодні учасники ринку, за даними CME FedWatch, очікують на збільшення ставки ФРС на 50 базисних пунктів (б.п.) як на травневому, так і на червневому засіданнях FOMC. Goldman Sachs вже змінив прогноз відповідно до нових ринкових очікувань, включивши в модель підвищення ставки на 50 б.п. на наступних двох засіданнях та на 25 б.п. ще на чотирьох у 2022 році. У середу президент ФРБ Клівленда Лоретта Местер припустила, що для контролю інфляції доцільно підняти ставку до 2,5% цього року та продовжити цикл жорсткості монетарної політики у 2023 році. Местер також заявила, що регулятор може одночасно розпочати скорочення балансу, не спричинивши дестабілізацію на фінансових ринках. Водночас зазначено, що терміни та темпи посилення ГКП залежатимуть від впливу геополітичних факторів на середньострокові перспективи економіки США. За нашою оцінкою, поточні ринкові очікування завищені та ФРС керуватиметься зміною інфляційних очікувань, які можуть знизитися в другій половині поточного року.

На фондовому ринку спостерігається підвищення інтересу до акцій як інструмента хеджування інфляційних ризиків на тлі активних зусиль світових центральних банків у боротьбі з високими темпами зростання цін. Як наслідок, фокус уваги інвесторів зміщується на динаміку прибутків емітентів. За оцінками Credit Suisse та UBS Global, висока інфляція та підвищення цін корпораціями на товари та послуги в умовах сталого зростання реального ВВП створюють потенціал подальшого збільшення виручки компаній. Підтримці маржинальності на тлі подорожчання сировини та матеріалів сприяє гнучка цінова політика та ефект операційного важеля.

Біржові майданчики АТР продемонстрували різноспрямовану динаміку індексів. Японська Nikkei додала 0,25%, китайська CSI 300 втратила 0,59%, гонконзька Hang Seng знизилася на 0,94%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів скоригувався на 0,08%.

Ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent підвищилася до $118 за барель. Золото торгується на рівні $1941 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4430-4500 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 41-го пункту.

Технічна картина

Після пробою рівня опору S&P 500 очікувано скоригувався і, ймовірно, продовжить тестувати 200-денну ковзну середню. Поки що «бики» зберігають позиції. Про це свідчить знаходження RSI вище за нейтральний рівень 50 пунктів і висхідний рух індикатора MACD. Закріплення індексу широкого ринку вище за психологічно значущі 4500 пунктів може сприяти збереженню зростаючого тренду в короткостроковій перспективі. В той самий час не виключено відкат бенчмарку до найближчої підтримки на позначці 4300 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»