Ринок США: огляд та прогноз на 24 листопада. Перетікання капіталу із «зростання» в «вартість»

Ринок напередодні

Торги 23 листопада на основних американських фондових майданчиках завершились переважно у зеленій зоні. Індекс S&P 500 додав 0,17%, досягнувши 4690 пунктів. Dow Jones став лідером зростання, підвищившись на 0,55%, а Nasdaq знизився на 0,50%. Відзначалося перетікання капіталу з паперів «зростання» в компанії «вартості». Значно краще за ринок загалом виглядали енергетики (+3,04%) на тлі зростання нафтових котирувань. Серед аутсайдерів виявилися сектор циклічних споживчих товарів (-0,63%), основне падіння в якому спричинене корекцією акцій Tesla (TSLA: -4,13%) та телекоми (-0,4%).

Новини компаній

Федеральне журі визнало аптеки Walmart (WMT: +0,71%), CVS Health (CVS: +0,70%) та Walgreens Boots Alliance (WBA: +0,15%) винними у розвитку опіоїдної кризи у двох округах Огайо.

J.M. Smucker (SJM: +5,7%) підвищила гайденс за виручкою на 2022 рік у рамках звіту за третій квартал.

Акції Zoom Video Communications (ZM: -14,7%) коригуються, незважаючи на сильніші порівняно з очікуваннями аналітиків квартальні результати.

Ми очікуємо

Відповідно до консенсусу аналітиків, опублікованому Bloomberg, зростання дохідностей на борговому ринку в 2022 році може стати одним із найважливіших факторів для суттєвої корекції в акціях «зростання». Зокрема, ралі в паперах виробників електромобілів, що відзначалося минулого тижня, змінюється зниженням, яке спостерігається в акціях компаній, що швидко ростуть, з різних секторів. Інтерес інвесторів до сегменту "вартості" поступово наростає вже кілька торгових сесій поспіль.

Ставка 10-річних трежеріс збільшилася на 4 базисних пункти (б.п.), до 1,67% (+13 б.п. за два дні), а той же показник для «дворічок» підвищився до 0,61%, локально піднімаючись до 0,66% протягом торгової сесії. Зазначені фактори можуть спровокувати локальні розпродажі серед хедж-фондів, які, можливо, захочуть зафіксувати прибуток від технологічних високоризикових активів на тлі високих темпів інфляції, яка набуває все більш стійкого характеру.

Більшість майданчиків Південно-Східної Азії не продемонстрували суттєвої динаміки: японський Nikkei 225 знизився на 1,58%, китайський CSI 300 додав 0,07%. Гонконгський Hang Seng зріс на 0,04% EuroStoxx 50 з відкриття торгів додає 0,19%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується $82,31 за барель. Золото торгується на рівні $1783,5 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4650-4700 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 60 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 утримується поблизу верхньої межі висхідного каналу. Індикатор MACD сигналізує про перехоплення ініціативи продавцями. На RSI спостерігається "ведмежа" дивергенція, що свідчить про можливість розвитку корекції. Найближча підтримка знаходиться на позначці 4640 пунктів, наступна — в області 50-денної середньої ковзної.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»