Ринок США: огляд та прогноз на 24 січня. В очікуванні засідання ФРС

Ринок напередодні

21 січня основні індекси на американських фондових майданчиках продовжили зниження. S&P 500 опустився на 1,89%, до 4483 пунктів, Nasdaq упав на 2,72%, Dow Jones втратив 1,3%. У зеленій зоні закрився сектор нециклічних споживчих товарів (+0,02%) за рахунок позитивної динаміки в акціях продовольчих компаній. В аутсайдерах виявилися телекоми (-3,88%) через сильну негативну реакцію інвесторів на квартальний звіт Netflix (NFLX), а також емітенти з галузі циклічних споживчих товарів (-3,1%) на тлі зниження котирувань Amazon (AMZN) та Tesla (TSLA).

Новини компаній

Звіт Netflix (NFLX: -21,8%) за четвертий квартал 2021-го сильно розчарував інвесторів через слабкі прогнози щодо темпів розширення аудиторії.

SunPower (SPWR: -17%) оголосила про виявлення проблеми з тріщинами в деяких роз'ємах сонячних панелей. Не виключено, що компанії доведеться показати у звіті за четвертий квартал 2021 додаткові витрати у розмірі приблизно $27 млн.

Intuitive Surgical (ISRG: -7,9%) відзвітувала за четвертий квартал краще за очікування, але менеджмент попередив, що зростання госпіталізацій пацієнтів з COVID-19 чинить тиск на кількість операцій та процедур.

Ми очікуємо

Учасники ринку займають вичікувальну позицію напередодні засідання ФРС у середу. Основне питання – потенційна кількість підвищень ставки у 2022 році. Очікується, що ФРС може підняти її щонайменше чотири рази. Рішення регулятора багато в чому залежатиме від показників макростатистики, особливо інфляції. Зокрема, на користь жорсткості монетарної політики свідчать збої в ланцюжках постачання, зростання зарплат та орендної плати, а також високі короткострокові інфляційні очікування. При цьому WSJ зазначила, що, на відміну від попередніх циклів посилення ДКП, цього разу ФРС може обережніше давати прогнози про майбутні підвищення, враховуючи, наскільки невизначено ринок праці та показники інфляції можуть відреагувати на подібні коментарі, що сприяє посиленню волатильності фондового ринку.

Кількість випадків COVID-19 у США продовжує утримуватися близько 800 тис. на добу, і експерти заявляють про можливе досягнення піку заражень. При цьому госпіталізації зростають меншими темпами у порівнянні з випадками COVID-19, що, можливо, свідчить про меншу вірулентність омікрон-штаму в порівнянні з більш ранніми варіантами.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії продемонстрували змішану динаміку. Японська Nikkei піднялася на 0,24%, китайська CSI 300 зміцнилася на 0,16%, гонконзька Hang Seng знизилася на 1,24%. EuroStoxx 50 з відкриття торгів втрачає 2,24%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується $87,7 за барель. Ціна на золото знаходиться близько $1839 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4340-4390 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 59 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 опустився нижче рівня 200-денної ковзної середньої, до 4400 пунктів, пробивши нижню межу висхідного каналу. RSI знаходиться в зоні перепроданості, нижче 30 пунктів, що свідчить про сильну «ведмежу» тенденцію. Індикатор MACD вказує на продовження корекції, не подаючи ознак розвороту. Найближча підтримка розташована на рівні 4300 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»