Ринок США: огляд та прогноз на 25 липня. В очікуванні засідання FOMC

Ринок напередодні

Сесію 22 липня основні американські фондові майданчики завершили зниженням. S&P 500 опустився на 0,93% до 3962 пунктів. Nasdaq втратив 1,87%, Dow Jones - 0,43%. Тільки три з 11 секторів, що входять до індексу широкого ринку, закрилися в плюсі. У лідери зростання вийшов сектор комунальних послуг (+1,37%). В аутсайдерах через слабкі корпоративні звіти виявився сектор комунікацій (-4,33%).

Новини компаній

Schlumberger (SLB: +4,3%) перевершила прогнози щодо виручки та EPS за другий квартал. Підвищено орієнтири по темпу зростання виручки при зафіксованому збільшенні витрат на розвідку та видобуток.

Виручка та прибуток на акцію Intuitive Surgical (ISRG: -5,7%) за квітень-червень недотягнула до консенсусу через скорочення виручки від продажу хірургічних систем. При цьому річний прогноз зростання обсягу процедур підвищено.

Snap (SNAP: -39,1%) відзвітувала дещо гірше за очікування і утрималася від прогнозів через невизначеність, пов'язану зі зміною політики конфіденційності Apple, складної макроекономічної ситуації та конкуренції з TikTok.

Ми очікуємо

У ході майбутньої торгової сесії інвестори проявлятимуть обережність. Новий тиждень ознаменується двома важливими для ринку подіями - засіданням ФРС та публікацією попередніх даних про динаміку ВВП США за другий квартал. FOMC, як очікується, підніме ставку на 75 б.п. Найцікавіші для інвесторів плани регулятора щодо руху ставки на осінніх засіданнях.

Приводів для позитиву в учасників ринку залишилося небагато. Індекс PMI США у сфері послуг знизився вперше за два роки, а кількість первинних звернень за допомогою з безробіття за тиждень досягла восьмимісячного максимуму. Серед корпоративних коментарів з'являється все більше повідомлень про уповільнення найму співробітників і навіть скорочення штату.

У центрі уваги в кінці минулого тижня виявилася тема споживчої стійкості, оскільки AT&T повідомила, що клієнти оплачують рахунки трохи пізніше, ніж зазвичай. Водночас Verizon заявила, що не спостерігає нічого подібного, а коментарі банків щодо споживання були оптимістичними. Забудовники відзначають деяке охолодження попиту на ринку житла, тоді як кількість нових будівель знижується другий місяць поспіль. Розставити крапки над «i» в цьому сезоні звітів можуть заплановані на цей тиждень публікації квартальних результатів «бігтехів». Ці релізи дадуть ринку більше інформації про споживчий і корпоративний попит на тлі макроекономічного фону, що змінюється.

Торги 25 липня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися у мінусі. Китайський CSI 300 знизився на 0,6%, гонконзький Hang Seng втратив 0,22%, японський Nikkei 225 опустився на 0,77%. EuroStoxx50 з початку торгів втрачає 0,12%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $103 за барель. Золото торгується по $1727 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3900-3960 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився на рівні 34 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 відскочив від верхньої межі корекційного коридору і може продовжити низхідний рух. MACD поки не подає сигналів до розвороту, RSI також вказує на розвиток висхідного імпульсу. Найближча підтримка для індексу широкого ринку знаходиться на перетині трендового та корекційного каналу на рівні 3800 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»