Ринок США: огляд та прогноз на 25 січня. «Бики» перехоплюють ініціативу

Ринок напередодні

24 січня основні індекси на американських фондових майданчиках завершили торги у зеленій зоні, хоча від початку сесії ринки падали більш ніж на 3%. S&P 500 піднявся на 0,28%, до 4410 пунктів, Nasdaq виріс на 0,63%, Dow Jones набрав 0,29%. Найкращу динаміку показав сектор циклічних споживчих товарів (+1,21%). Гірше за широкий ринок виглядали комунальні компанії (-1,03%).

Новини компаній

Acacia Research Corp., яка контролюється хедж-фондом Starboard Value LP, зробила пропозицію про покупку Kohl's (KSS: +36,0%) за ціною $64 за акцію.

Adtalem Global Education (ATGE: +13,7%) продає дивізіон фінансових послуг Wendel Group, включаючи Асоціацію сертифікованих фахівців із боротьби з відмиванням грошей (ACAMS), за $1 млрд. Закриття угоди очікується у першому півріччі 2022-го.

Opko Health (OPK: -23,8%) оголосила у п'ятницю, що FDA не схвалило препарат somatrogon для усунення дефіциту гормону росту у дітей.

Ми очікуємо

Учора аналітичне агентство IHS Markit опублікувало індекси менеджерів із постачання (PMI). Втративши 2,7 пункту, січневий індекс ділової активності у виробничій сфері впав до 55 пунктів (найнижчого рівня за 15 місяців) при консенсусі 56,1 пункту. У звіті зазначається, що обсяги виробництва загалом не змінилися, проте темпи зростання нових замовлень виявилися найповільнішими починаючи з 20 липня 2021 року, при цьому зайнятість скоротилася вперше із зазначеного моменту. Проте інфляція витрат уповільнилася до найнижчого значення із травня 2021-го.

Індекс ділової активності у сфері послуг у січні знизився на 6,7 пункту, до 50,9, недотягнувши до загальноринкових очікувань на рівні 54,7 і став найнижчим показником за 18 місяців. Тиск на індекс надають нестачі робочої сили та активне поширення штаму «омікрон». Індекс ділової активності нового бізнесу виявився найнижчим за чотири місяці, хоча показник все ще залишається сильним і відповідає середньому значенню більш тривалого періоду. Інфляція собівартості продажів у цьому сегменті також уповільнилася, опустившись до найнижчого рівня майже протягом року. Виробничі очікування, згідно зі звітом, досягли річних піків, оскільки новий штам коронавірусу не впливає на попит, у той час, як зростання кількості нових підприємств вказує на покращення ситуації в ланцюжках поставок після послаблення карантинних обмежень.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії продемонстрували низхідну динаміку. Японський Nikkei впав на 1,66%, китайський CSI 300 знизився на 2,26%, гонконзький Hang Seng втратив 1,67%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 0,42%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується $84 за барель. Ціна на золото знаходиться близько $1837 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4330-4490 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 58 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 не став закріплюватися нижче за рівень 4300 пунктів і продемонстрував внутрішньоденний розворот до зростання. Вчорашня денна свічка сформувала патерн «молот», що може сигналізувати про зміну напряму короткострокового спадного тренду. RSI продовжує перебувати у зоні перепроданості, нижче 30 пунктів, його динаміка разом із поведінкою індикатора MACD свідчить про уповільнення низхідної тенденції. Найближча підтримка розташована в області 4230-4300 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»