Ринок США: огляд та прогноз на 26 квітня. Тиск у логістичних ланцюжках стимулює інфляцію

Ринок напередодні

Сесію 25 квітня основні американські фондові майданчики завершили у зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 0,57%, до 4296 пунктів, Dow Jones виріс на 0,7%, високотехнологічний Nasdaq додав 1,29%. Найкращу динаміку показали телекоми (+1,53%) та ІТ-компанії (+1,44%). В аутсайдерах опинився сектор енергетики (-3,34%).

Новини компаній

PS Business Parks (PSB: +11,8%) буде придбана BX за $7,6 млрд грошовими коштами. Найімовірніше, угоду буде закрито у третьому кварталі.

Ходять чутки, що Match Group (MTCH: +6,7%) може стати потенційною метою поглинання для компанії Meta.

Twitter (TWTR: +5,7%) підтвердила укладання остаточної угоди про продаж соцмережі Ілону Маску за $44 млрд.

Ми очікуємо

Інвестори стурбовані новими антиковидними обмеженнями в Китаї, які можуть погіршити ситуацію з глобальними логістичними ланцюжками, а також посилити розгін інфляції та посилення монетарних умов. Карантин у ряді районів Піднебесної уповільнює доставку вантажів автотранспортом та збільшує затори у китайських портах. Як наслідок, зростають побоювання того, що після зняття обмежень у Китаї черги в завантажених портах США значно збільшаться, особливо на тлі сезонного посилення попиту. У такій ситуації політики будуть змушені шукати компроміси, оскільки перебої у ланцюжках постачання сприяють збереженню високої інфляції протягом тривалого часу. Так, згідно з опитуванням Національної федерації незалежного бізнесу, в поточних умовах близько 40% малих підприємств США мають намір підвищити відпускні ціни на 10% або більше. Цей фактор у поєднанні з посиленням політики ФРС, загостренням геополітичної ситуації та погіршенням епідемічних умов у Китаї провокує розмови про рецесію.

Торги 26 квітня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися різноспрямовано. Китайський CSI 300 втратив 0,81%, гонконгський Hang Seng додав 0,15%, а японський Nikkei 225 виріс на 0,41%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії підвищується на 0,6%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $101,6 за барель. Золото торгується по $1900,6 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4250-4340 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся на один пункт до 44.

Технічна картина

S&P 500 відскочив від рівня Фібоначчі. Свічкова модель «молот» може сигналізувати про короткострокове ослаблення сил «ведмедів», проте індикатори RSI та MACD поки що цього не підтверджують. Індекс широкого ринку може продовжити зниження до березневих мінімумів у разі збереження обережних настроїв інвесторів. Найближча підтримка знаходиться в діапазоні 4200-4250 пунктів. У разі пробою цього рівня бенчмарк може продовжити коригування в рамках низхідного каналу.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»