Ринок США: огляд та прогноз на 26 липня. Вектор торгам задають макродані

Ринок напередодні

Сесію 25 липня основні американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. S&P 500 піднявся на 0,13%, до 3967 пунктів. Dow Jones додав 0,28%, а Nasdaq втратив 0,43%. У лідери зростання вийшов сектор енергетики (+3,71%), а серед тих, хто відстає, були сектори циклічних споживчих товарів (-0,85%) та ІТ (-0,61%).

Новини компаній

Глава World Wrestling Entertainment (WWE: +8,5%) Вінс Макмен подав у відставку.

Котирування акції Emergent BioSolutions (EBS: +6,2%) виросли на заяві ВООЗ про глобальну надзвичайну ситуацію у зв'язку з поширенням віспи мавп.

SEC перевіряє криптобіржу Coinbase (COIN: -5,3%) по підозрі у тому, що вона дозволила громадянам США торгувати незареєстрованими цінними паперами.

Ми очікуємо

NY Times повідомила про посилення занепокоєння в адміністрації Байдена щодо заяв та дій Пекіна щодо Тайваню. Є думка, що КНР може спробувати здійснити замах на незалежність цієї держави в найближчі півтора року. Побоювання посилилися через погрози Китаю на адресу Вашингтона з приводу планованого візиту спікера палати представників Ненсі Пелосі на Тайвань. Аналітики припускають, що Пекін може піти на демонстративну військову відповідь, але не спровокує масштабнішого конфлікту. Водночас відмова спікера Конгресу від візиту буде сприйнята Пекіном як ознака слабкості США. Що стосується економічних наслідків цих розбіжностей, то конфлікт, що розпалюється, може чинити серйозний тиск на виробників напівпровідників.

Торги 26 липня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися різноспрямовано. Китайський CSI 300 піднявся на 0,79%, гонконзький Hang Seng додав 1,86%, а японський Nikkei 225 опустився на 0,16%. EuroStoxx50 з початку торгів втрачає 0,2%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $102 за барель. Золото торгується $1722 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3940-3990 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся на один пункт до 35.

Технічна картина

S&P 500 вийшов із «ведмежого» коридору, проте передбачити, як довго триватиме цей відскок, важко, тому що в короткостроковій перспективі рух бенчмарку визначатиметься макроекономічними, а не технічними факторами. MACD сигналізує про продовження руху в локальному висхідному каналі, RSI знаходиться в комфортній зоні.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»