Ринок США: огляд та прогноз на 26 травня. Котируванням «світить» зелений

Ринок напередодні

Торгова сесія 25 травня на американських фондових майданчиках закрилася у зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 0,95%, до 3979 пунктів, Nasdaq додав 1,51%, Dow Jones – 0,6%. Усі сектори, що входять до індексу широкого ринку, завершили день у плюсі. У лідери зростання вийшли сектор циклічних споживчих товарів (+2,78%) та енергетичні компанії (+1,96%).

Новини компаній

Потенційні покупці Kohl's (KSS: +11,89%) готові подати заявки на придбання рітейлера протягом найближчих двох тижнів, хоча, як повідомляє Reuters, ціна пропозиції знизилася на 10–15% з урахуванням корекції котирувань та слабкого квартального звіту компанії.

Nvidia (NVDA: +5,08%) відзвітувала краще за консенсус, продемонструвавши рекордну виручку. Проте менеджмент представив стриманий гайденс, наголосивши на гальмуванні зростання в сегменті ігор та негативному впливі макроекономічних факторів. У зв'язку з цим компанія планує уповільнити розширення штату працівників та скоротити витрати.

Deere & Co. (DE: +1,76%) підвищила квартальний дивіденд на 8%, до $1,13 на акцію, що забезпечує форвардну прибутковість 1,33%.

Ми очікуємо

Протоколи травневого засідання ФРС не принесли інвесторам сюрпризів. FOMC підтвердив намір у рамках стримування інфляції продовжити підвищення облікової ставки на 50 б.п. на кількох майбутніх засіданнях. Загальноринковий консенсус закладає ставку в діапазоні 2,5-2,75% на кінець поточного року. Представники керівництва регулятора погодилися прискорити перехід до нейтрального рівня ставки, хоча деякі з них наголосили на перспективі пом'якшення цінового тиску. Очікування інвесторів щодо інфляції на наступні п'ять років, які закладаються у дохідності облігацій TIPS, у квітні знизилися до 2,87% після піку у березні на рівні 3,59%. ФРС орієнтується на сильний ринок праці та інфляційні ризики, що залишаються високими, але очікує реального зростання ВВП у поточному кварталі з урахуванням стійких споживчих витрат та інвестицій у бізнес. За підсумками червневого засідання регулятор представить оновлений економічний прогноз. З «Хвилинок» ФРС також випливає, що план скорочення балансу залишається без змін. При цьому деякі члени FOMC розглядають можливість прямого продажу іпотечних облігацій і наголошують на необхідності аналізу впливу QT з урахуванням ліквідності ринку держоблігацій.

Торги 26 травня на біржах Південно-Східної Азії завершилися різноспрямовано. Японський Nikkei скоригувався на 0,27%, гонконзький Hang Seng також опустився на 0,27%, а китайський CSI 300 додав 0,25%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії додав 0,38%.

Ціна ф'ючерсу на Brent піднялася до $111 за барель. Золото торгується на рівні $1844 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3950-4000 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся на один пункт до 34.

Технічна картина

S&P 500 вдалося відскочити вгору, тому що індикатор RSI утримується поблизу зони перепроданості, а MACD вказує на можливість зміни короткострокового тренду на користь "биків". Найближчий рівень опору індексу широкого ринку — 4100 пунктів. Ранкові ф'ючерси не закладають активну динаміку котирувань.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»