Ринок США: огляд та прогноз на 26 жовтня. Квартальний прибуток заряджає оптимізмом

Ринок напередодні

Торги 25 жовтня на американських фондових майданчиках завершились у зеленій зоні. Індекс S&P 500 додав 0,47%, досягнувши 4566 пунктів, Nasdaq виріс на 0,90%, а Dow Jones додав 0,18%. Після невпевненого старту S&P 500 упродовж дня закріпився на позитивній території. У плюсі ​​були дев'ять із 11 секторів, що входять до індексу широкого ринку. Компанії «зростання» виглядали краще за компанії «вартості». Краще ніж ринок торгувалися сектори циклічних споживчих товарів (+2,11%), енергетичних компаній (+1,44%) та матеріалів (+0,45%). У мінус пішли папери комунальних компаній (-0,43%) та фінансового сектора (-0,15%).

Новини компаній

Компанія Hertz підтвердила замовлення на 100 тис. автомобілів Tesla (TSLA: +12,7%) до 2022 року.

PayPal (PYPL: +2,7%) заявив, що не готує угоду з поглинання Pinterest (PINS: -12,7%).

Kimberly-Clark (KMB: -2,2%) відзвітувала за третій квартал скоригованим прибутком нижче прогнозів аналітиків.

Ми очікуємо

Підтримку фондовим майданчикам продовжують надавати новини про те, що демократи готові узгодити пакет соціальних витрат цього тижня. Крім того, очікується голосування щодо «двопартійного» плану інфраструктурних реформ обсягом $1 трлн. Сектор циклічних споживчих товарів опинився у лідерах завдяки зростанню акцій Tesla, ринкова капіталізація якої досягла $1 трлн на тлі сильних результатів за квартал та новини про найбільше замовлення електромобілів компанією Hertz.

Близько чверті компаній, що входять до S&P 500, відзвітували за третій квартал. За даними FactSet, їхній прибуток перевищив очікування майже на 13,5%. В якості стримуючих зростання факторів більшість емітентів вказують збої в ланцюжках поставок і подорожчання сировини.

Ф'ючерси на нафту WTI на початку дня подорожчали до $85 за барель, а потім знизилися до $83,73 за барель.

Більшість фондових майданчиків Південно-Східної Азії завершили сесію 26 жовтня у мінусі. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,66%, китайський CSI 300 впав на 0,33% і лише японський Nikkei 225 зріс на 1,77%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 0,28%.

Ставка 10-річних трежеріс тримається на позначці 1,63%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищує $85,9 за барель. Золото подорожчало до $1806 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4540-4590 пунктів.

Звіти

Квартальну звітність цього вівторка представить Microsoft (MSFT). Згідно з консенсус-прогнозом Factset, виручка корпорації зросте на 18,2%, до $44 млрд, розбавлений non-GAAP EPS збільшиться на 14,3%, до $2,08. Ринкові оцінки фактично не змінилися за останні кілька місяців. Початковий прогноз менеджменту компанії передбачав зростання обсягів реалізації на 17,7%.

У центрі уваги будуть дані щодо продажу ключових хмарних продуктів у категорії SaaS-рішень, зростання яких починає поступово сповільнюватися, що характерно для цього сектора загалом. Цікавить учасників ринку і стан попиту на IaaS-рішення. Очікуються прогнози менеджменту щодо продажів ОС Windows 11, яка була випущена на початку жовтня поточного року. У фокусі уваги ринку буде прогноз продажів та маржі на наступний рік. Щодо останнього показника не виключаємо підвищення оцінок у зв'язку із запланованим збільшенням цін на офісні продукти. Ми зберігаємо цільову ціну за акцією Microsoft на рівні $286, рекомендація — «тримати».

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance збільшився до 61 пункту.

Технічна картина

S&P 500 напередодні вкотре оновив історичний максимум. Індикатор MACD сигналізує про сильні позиції «биків», а RSI наближається до зони перекупленості. Індекс широкого ринку прагне до верхньої межі висхідного каналу, проте позитивний імпульс поступово згасає. Це дає підставу очікувати короткострокову корекцію до найближчого рівня підтримки в області 50-денної ковзної середньої.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»