Ринок США: огляд та прогноз на 27 січня. COVID-19, як і раніше, чинить тиск на економіку

Ринок напередодні

26 січня торги на американських фондових майданчиках знову завершилися коригуванням основних індексів. S&P 500 скоригувався на 0,15%, до 4350 пунктів, Dow Jones втратив 0,38%, Nasdaq додав 0,02%. Дев'ять із 11 секторів, що входять до індексу широкого ринку, продемонстрували зниження котирувань. Найбільш помітне падіння показали емітенти із галузі нерухомості (-1,66%), постачальники сировини та матеріалів (-1,02%), а також промисловий сектор (-0,82%). У плюсі ​​закрилися ІТ-компанії (+0,72%) та емітенти з фінансового сектора (+0,27%).

Новини компаній

Microsoft (MSFT: +2,9%) відзвітувала за другий квартал 2022 року впевненим зростанням хмарного, ігрового бізнесу та програмного забезпечення для Windows і представила позитивний гайденс на наступний квартал.

Texas Instruments (TXN: +2,5%) перевершила загальноринковий прогноз щодо виручки та прибутку. Зростанню доходів сприяв високий попит на напівпровідники з боку автовиробників та промислових підприємств.

Abbot Labs (ABT:-2,6%) опублікувала сильні комерційні результати за четвертий квартал, перевершивши очікування ринку. Водночас прогноз на 2022 досить консервативний.

Ми очікуємо

За підсумками вчорашнього засідання ФРС очікувано зберегла ключову ставку на колишньому рівні в діапазоні 0-0,25% та підтвердила поточний графік згортання програми QE. З лютого обсяги викупу активів будуть скорочені з $60 млрд до $30 млрд, завершити програму планується на початку березня. Під час прес-конференції глава ФРС Джером Пауелл підкреслив сильні показники ринку праці та стійкість інфляції, яка перевищуватиме таргет у 2% як мінімум протягом року. Більшість членів FOMC погодилися з тим, що досягли рівня повної зайнятості в економіці, а це є ключовою умовою для початку циклу підвищення базової ставки. За даними сегменту деривативів сервісу CME FedWatch, учасники ринку припускають, що з ймовірністю 86% регулятор розпочне підвищення ставки вже у березні. ФРС також опублікувала загальні принципи скорочення балансу, вказавши, що згідно з очікуваннями членів FOMC продаж активів з портфеля регулятора почнеться після збільшення цільового діапазону ставки. Точні параметри скорочення балансу обговорюватимуться на наступних засіданнях.

Регулятор США зазначив, що різке зростання захворюваності COVID-19 в останні місяці торкнулося багатьох секторів економіки, але монетарні заходи сприяли поліпшенню показників споживчої активності та зайнятості. Епідемічна ситуація, як і раніше, чинитиме тиск на економіку в середньостроковій перспективі. Не виключено, що у березні ФРС знизить прогноз зростання ВВП. Нещодавно МВФ скоригував вниз аналогічний показник для світової економіки на 2022 рік з 4,9% до 4,4%, зважаючи на очікуване зниження темпів зростання ключових ринків США (з 5,2% до 4,0%) та Китаю (з 5,6% до 4,8%) на тлі епідемічної нестабільності, високої інфляції та збоїв у ланцюжках поставок.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії завершили торги у червоній зоні. Індекс Токійської біржі Nikkei опустився на 3,14%, китайський CSI 300 скоригувався на 1,96%, гонконзький Hang Seng втратив 1,99%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів опустився на 0,63%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $88,91 за барель. Ціна на золото становить $1814 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4300-4350 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 58 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 залишається нижче рівня 200-денної ковзної середньої, хоча демонструє високу волатильність: у ході торгового дня індекс підіймався вище 4440 пунктів. RSI опустився нижче 30 пунктів і знаходиться в зоні перепроданості, що свідчить про сильну «ведмежу» тенденцію. Індикатор MACD вказує на продовження корекції та не демонструє сигнал до розвороту. Найближча підтримка змістилася до 4250 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»