Ринок США: огляд та прогноз на 28 січня. Волатильність зберігається

Ринок напередодні

27 січня торги на американських фондових майданчиках завершились у червоній зоні. S&P 500 опустився на 0,54%, до 4327 пунктів, Dow Jones втратив 0,02%, а Nasdaq упав на 1,40%. Найкращу динаміку продемонстрували енергетичні компанії (+1,24%). В аутсайдерах опинилися сектори циклічних споживчих товарів (-2,27%) та нерухомості (-1,75%).

Новини компаній

ServiceNow (NOW: +9,1%) відзвітувала за четвертий квартал вище за очікування і представила гайденси краще за попередні оцінки аналітиків.

Levi Strauss & Co (LEVI: +8,4%) випустила сильні квартальні результати, а також підвищила прогноз продажів та прибутку на 2022 рік. Компанія відзначила зростання обсягу оптової торгівлі у США та розширення сегменту електронної комерції.

Tesla (TSLA: -11,6%) розчарувала інвесторів заявою про те, що не вироблятиме нові моделі автомобілів у 2022 році та не працює над електрокаром вартістю $25 тис.

Ми очікуємо

Згідно з опитуванням Reuters, проведеним серед 500 економістів з 46 країн, експерти розглядають підвищену інфляцію як стійку перешкоду для глобального зростання економіки в поточному році та більше не розраховують на те, що стрибки цін мають тимчасовий характер. Респонденти підвищили прогнози інфляції на 2022 рік для більшості регіонів. І хоча очікується, що ціновий тиск у 2023 році ослабне, зараз економічні перспективи виглядають набагато гіршими, ніж три місяці тому: оцінки зростання світового ВВП у 2022-му були знижені з 4,5% до 4,3%. Цей перегляд частково зумовлений підвищенням відсоткових ставок та зростанням вартості життя.

Напередодні було опубліковано дані ВВП США за четвертий квартал 2021 року: темпи зростання економіки прискорилися до 6,9% р/р, значно перевищивши оцінку в 5,5% і показник третього кварталу (+2,3%), попри черговий сплеск захворюваності COVID-19, який уповільнив наймання працівників та чинив тиск на випуск продукції. Водночас у релізі наголошується, що головним фактором прискорення зростання ВВП стало відновлення товарно-матеріальних запасів на 4,9% (здебільшого коштом автомобільного сектора).

Апетит до ризику поступово стабілізується після нещодавньої підвищеної волатильності. Очікування підйому ставок залишаються стримуючим чинником зростання ринку, а сезон звітності забезпечує лише невелику підтримку котируванням.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії завершили торги різноспрямовано. Індекс Токійської біржі Nikkei виріс на 2,09%, китайський CSI 300 скоректувався на 1,21%, гонконзький Hang Seng втратив 1,08%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів опускається на 0,66%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $89,96 за барель. Ціна на золото становить $1829,90 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4310-4360 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance становить 57 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 залишається нижче 200-денної ковзної середньої, хоча демонструє високу волатильність. RSI знаходиться в зоні перепроданості, що свідчить про сильну «ведмежу» тенденцію. Індикатор MACD вказує на продовження корекції та не дає сигналів до розвороту. Найближча підтримка розташована близько 4250 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»