Ринок США: огляд та прогноз на 29 грудня. Омікрон залишається в центрі уваги

Ринок напередодні

Торги 28 грудня на основних американських фондових майданчиках завершились без жодної динаміки. Індекс S&P 500 опустився на 0,1%, до 4786 пунктів, Nasdaq знизився на 0,56%, а Dow Jones додав 0,26%. Краще за ринок виглядали представники комунальних послуг (+0,93%) та нециклічних споживчих товарів (+0,62%). Аутсайдером став ІТ-сектор (-0,59%).

Новини компаній

Vista Outdoor (VSTO: +4%) оголосила про придбання виробника мисливського спорядження Stone Glacier за рахунок наявних коштів. Інших подробиць про умови угоди не розголошується. Придбання може сприятливо вплинути на прибуток Vista.

Kiniksa Pharmaceuticals (KNSA: -2,4%) представила результати третьої фази клінічних випробувань препарату mavrilimumab, призначеного для лікування атипової пневмонії, що розвивається у хворих з COVID-19. Дослідження не досягло первинної контрольної точки.

Ми очікуємо

Інвестспільнота продовжує стежити за ситуацією із захворюваністю COVID-19 у США, де кількість заражених напередодні досягла історичного максимуму. Певною мірою це пов'язано з поширенням штаму «омікрон». При цьому в період різдвяних свят багато пунктів тестування було закрито, тому в статистиці відображені не всі випадки зараження. Триває зростання кількості госпіталізованих пацієнтів, хоча смертність поки що не демонструє вираженої динаміки. У той же час через збільшення обсягів госпіталізації її рівень може почати зростати пізніше.

У штаті Нью-Йорк кількість поміщених у стаціонари хворих перебуває на рекордних рівнях, проте їхня загальна кількість невелика порівняно з торішніми піковими значеннями. Дефіциту ліжкового фонду немає. Влада США намагається не вдаватися до жорстких карантинних обмежень, стимулюючи вакцинацію та закуповуючи препарати від COVID-19. Президент Байден має намір встановити вимогу вакцинації для внутрішніх перельотів, що додатково активізує перебіг кампанії щеплень.

Азіатські торгові майданчики закрилися у мінусі. Китайський CSI 300 втратив 1,46%, гонконгський Hang Seng знизився на 0,83%, а японський Nikkei 225 опустився на 0,56%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів знижується на 0,14%.

Апетит до ризику помірний. Ставка трежеріс збереглася на рівні 1,48%, ф'ючерс на нафту марки Brent котирується $78,7 за барель. Золото знижується до $1803 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4770-4820 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 68 пунктів на тлі різдвяної активності інвесторів.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух до верхньої межі висхідного каналу, оновлюючи історичний максимум. Найближча підтримка залишається поблизу 50-денної ковзної середньої. Індикатори RSI та MACD вказують на розвиток «бичачої» тенденції, характерної для останніх торгових тижнів на рік. 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»