Ринок США: огляд та прогноз на 29 жовтня. Тон торгам задає невизначеність

Ринок напередодні

Сесія 28 жовтня на основних американських фондових майданчиках завершилась у зеленій зоні. Індекс S&P 500 виріс на 0,98%, до 4596 пунктів, Nasdaq додав 1,39%, а Dow Jones піднявся на 0,68%. У плюсі ​​закрилися усі сектори. У лідерах зростання були сектори нерухомості (+1,47%), циклічних споживчих товарів (+1,37%) та промвиробництва (+1,29%). Найслабшу динаміку показали виробники нециклічних споживчих товарів (+0,38%) та телекоми (+0,32%).

Новини компаній

Прибуток та виручка виробника електронних компонентів Wolfspeed (WOLF: +33,3%) у третьому кварталі перевершили консенсус-прогноз аналітиків.

Органічне зростання Twilio (TWLO: -17,6%) у третьому кварталі сповільнилось на 12%, до 38%. Операційний директор компанії йде у відставку.

Виручка Alnylam Pharmaceuticals (ALNY: -15,2%) за третій квартал виявилася істотно нижчою за очікування ринку. Компанія також оголосила про зміну генерального директора наприкінці року.

Ми очікуємо

Сьогодні провідні світові індекси демонструють змішану динаміку.

Палата представників напередодні відклала ухвалення «двопартійного» проєкту інфраструктурних реформ обсягом $550 млрд, оскільки спікер Ненсі Пелосі не змогла залучити на свій бік достатню кількість ліберальних демократів для проведення голосування. Прогресивні демократи продовжують наполягати на перегляді законопроєкту про соціальні витрати у розмірі $1,75 трлн. Проте демократи проголосували за продовження фінансування програм будівництва автомагістралей і транспорту до 3 грудня, щоб запобігти звільненню тисяч робітників і призупиненню проєктів.

За даними Politico, близько 30 ліберальних демократів із палати представників пригрозили заблокувати «двопартійний» законопроєкт інфраструктурних реформ. Основні положення плану, включаючи умови надання відпусток за сімейними обставинами та регулювання ціноутворення рецептурних ліків, залишаються на стадії обговорення.

Майданчики Південно-Східної Азії завершили сесію 29 жовтня різноспрямовано. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,67%, китайський CSI 300 додав 0,92%, японський Nikkei 225 зріс на 0,25%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів знижується на 0,44%.

Ціна на ф'ючерс Brent зростає до $84 за барель. Золото торгується на рівні $1801 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4560-4610 пунктів.

Звіти

Звітність за третій квартал цієї п'ятниці представить ExxonMobil (XOM). Ми очікуємо на суттєве зростання показників як рік до року, так і в порівнянні з другим кварталом. Ці очікування зумовлені різким підвищенням цін на нафту та газ, а також посиленням світового попиту на вуглеводневу сировину. Загальноринковий консенсус передбачає збільшення виручки найбільшої американської нафтогазової корпорації на 54% р/р, до $71,1 млрд. Скоригована EPS прогнозується на рівні $1,56, тоді як роком раніше компанія відобразила у звітності збиток на акцію у розмірі $0,18. На наш погляд, компанія продовжить скорочувати боргове навантаження та оптимізувати операційні та капітальні витрати. Чистий борг ExxonMobil з початку року скоротився на 9,7% до $57 млрд. У третьому кварталі показник міг знизитися ще на $3–4 млрд.

Розраховуємо, що за підсумками кварталу дивіденд ExxonMobil залишиться на рівні $0,87 на акцію, що передбачає прибутковість 5,5% річних до поточних котирувань.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився із 59 пунктів до 58.

Технічна картина

S&P 500 не вдалося подолати позначку 4600 пунктів із першого разу. Індикатор MACD продовжує сигналізувати про сильні позиції "биків", а RSI знаходиться поблизу зони перекупленості. Індекс широкого ринку прагне до верхньої межі висхідного каналу і може повторити спробу пробити вгору рівень 4600. Найближча підтримка розташована в області 50-денної середньої ковзної на позначці 4450 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»