Ринок США: огляд та прогноз на 3 листопада. У фокусі засідання FOMC

Ринок напередодні

Торги 2 листопада на основних американських фондових майданчиках завершились у зеленій зоні. Індекс S&P 500 зріс на 0,37%, до 4631 пунктів, Nasdaq додав 0,34%, а Dow Jones піднявся на 0,39%. Найкращу динаміку продемонстрували сировинні компанії (+1,10%), представники сектору нерухомості (+0,93%) та ІТ-галузі (+0,82%). В аутсайдерах опинилися енергетичні компанії (-1,01%) на тлі зниження нафтових котирувань та виробники циклічних споживчих товарів (-0,62%).

Новини компаній

Avis Budget Group (CAR: +108,3%) відзвітувала за виручкою, EBITDA та EPS значно краще за очікування, а також оголосила про збільшення програми buy back на $1 млрд.

DuPont купує виробника промислових матеріалів Rogers (ROG: +29,6%) за ціною $277 за акцію, що відповідає премії 33% по відношенню до ціни закриття у понеділок.

Виручка в четвертому кварталі, згідно з гайденсом Chegg (CHGG: -48,8%), істотно недотягне до ринкових очікувань у зв'язку з показниками використання платформи, що погіршуються.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги інвесторів закінчення дводенного засідання FOMC. Дві третини опитаних економістів очікують, що регулятор почне згортати програму кількісного пом'якшення вже в поточному місяці, решта розраховує на грудень. Інвестори також звертатимуть увагу на заяви представників ФРС з приводу інфляції та будь-які натяки щодо динаміки ставок напередодні оновлення точкового графіка прогнозів FOMC у грудні. Хоча у своїх останніх прогнозах члени комітету вказали на низьку ймовірність першого підвищення ставки наступного року, ринок очікує, що воно може статися вже у червні 2022 року.

Демократи Палати представників поступово наближаються до ухвалення пакетів соціальних та інфраструктурних витрат. Напередодні була досягнута згода щодо законів про зниження цін на рецептурні ліки, ці закони будуть включені до пакету соціальних витрат. Водночас, питання підвищення стелі держборгу продовжує зустрічати опір низки сенаторів.

Майданчики Південно-Східної Азії завершили сесію 3 листопада у червоній зоні. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,41%, китайський CSI 300 втратив 0,39%. Токійську фондову біржу закрито у зв'язку зі святковим днем. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 0,11%.

Ціна на ф'ючерс Brent знижується до $84,7 за барель. Золото торгується на рівні $1789 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4600-4660 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance додав один пункт і виріс до 60, відображаючи змішаний фон новин перед засіданням FOMC.

Технічна картина

S&P 500 закріпився вище за відмітку в 4600 пунктів. Індикатор MACD продовжує сигналізувати про сильні позиції "биків", а RSI вступає в зону перекупленості. Індекс широкого ринку прагне до верхньої межі висхідного каналу, але динаміка зростання уповільнюється, що відкриває можливість для короткострокової корекції. Найближча підтримка розташована в області 50-денної середньої ковзної в діапазоні 4450–4480 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»