Ринок США: огляд та прогноз на 3 лютого. Приводів для пом'якшення риторики ФРС поки що немає

Ринок напередодні

2 лютого торги на американських фондових майданчиках знову завершились переважно у зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 0,94%, до 4589 пунктів, Dow Jones додав 0,63%, Nasdaq виріс на 0,5%. Майже всі сектори, що входять до індексу широкого ринку, закрилися в плюсі. Винятком стали виробники циклічних споживчих товарів, що втратили 0,53%. Найбільш помітне зростання показали телекоми (+3,09%), сектор нерухомості (+1,66%) та постачальники комунальних послуг (+1,46%).

Новини компаній

Alphabet (GOOGL: +7,5%) перевищив консенсус-прогноз щодо виручки. У липні компанія планує провести спліт усіх трьох типів акцій у співвідношенні 20:1.

Advanced Micro Devices (AMD: +5,1%) досягла рекордної виручки в четвертому кварталі та представила прогноз на 2022 рік вище за очікування ринку. Менеджмент підкреслив стійкий попит на чіпи для ПК, ігор та центрів обробки даних.

Операційні метрики та прибуток PayPal (PYPL: -24,6%) виявилися нижчими за очікування інвесторів. Менеджмент підкреслив негативний вплив інфляції та перебоїв у постачанні на обсяги платежів, а також знизив прогноз на 2022 рік.

Ми очікуємо

Згідно зі звітом ADP, у грудні кількість робочих місць у приватному секторі США скоротилася на 301 тис. у порівнянні з минулим місяцем. Найбільше зниження спостерігалося у сфері відпочинку та готельного бізнесу, торгівлі та транспортних послуг. З одного боку, подібна динаміка зумовлена ​​погіршенням епідемічної ситуації: близько 5 млн американців були змушені піти на самоізоляцію в середині місяця. Ще одна причина, на думку економістів, — поступовий вихід з ринку праці представників покоління бебі-бумерів. У п'ятницю буде опубліковано офіційну статистику зайнятості в США. Очікується, що безробіття збережеться на рівні 3,9%, а приріст нових робочих місць становитиме 153 тис. Не виключено, що дані за грудень покажуть негативний вплив штаму «омікрон» на ринок праці. Проте, зважаючи на зниження кількості заражень та випадків госпіталізацій, ми вважаємо, що ситуація може покращитися до кінця першого кварталу. Відповідно, приводів для пом'якшення риторики ФРС поки що немає.

Питання про терміни врегулювання проблем у ланцюжках постачання залишається у фокусі уваги. Виробники чіпів очікують, що дефіцит на ринку буде згладжений не раніше 2023 року. У великих транспортних вузлах США та Китаю, як і раніше, накопичуються товари, що очікують на розвантаження. Країни Європи, Японія та Південна Корея також стикаються із затримкою поставок. Тим часом автовиробники в останніх звітах прогнозують покращення ситуації вже у першому півріччі 2022-го. General Motors (GM) очікує виведення виробництва на повну потужність у другій половині поточного року в міру нормалізації термінів постачання напівпровідників. Axalta (AXTA) також відзначила підвищення доступності чіпів для автомобілів у четвертому кварталі.

Токійська біржа закрила сесію 3 лютого зниженням індексу Nikkei на 1,10%. Торги у Китаї не проводяться у зв'язку із національним святом. Індекс Австралійської біржі ASX скоригувався на 0,34%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів додав 0,06%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $89,07 за барель. Ціна на золото складає $1806 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4560-4610 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 56 пунктів.

Технічна картина 

S&P 500 наблизився до рівня 50-денної ковзної середньої, демонструючи згладжування волатильності в останні дні. RSI продовжив зростання, піднявшись вище 50 пунктів. Індикатор MACD вказує на короткострокове відновлення позицій "биків", проте не підтверджує розвороту тренду. Найближчою підтримкою для індексу широкого ринку виступає 200-денна ковзна середня на рівні 4440 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»