Ринок США: огляд та прогноз на 30 червня. Новина дня - реліз індексу РСЕ

Ринок напередодні

Торги 29 червня основні бенчмарки фондового ринку США завершили різноспрямовано. S&P 500 опустився на 0,07%, закрившись на позначці 3819 пунктів, Nasdaq втратив 0,03%, Dow Jones додав 0,27%. Позитивну динаміку показали емітенти із секторів охорони здоров'я (+0,87%) та дискреційних споживчих товарів (+0,49%). Гірше ніж ринок виглядали енергетичні компанії (-3,43%) та представники індустрії нерухомості (-0,76%).

Новини компаній

Tesla Inc. (TSLA: -1,79%) закриває один з офісів у Каліфорнії та звільняє 200 співробітників у рамках стратегії зі скорочення витрат, повідомляє Wall Street Journal.

FedEx Corp. (FDX: -2,62%) представила переглянутий прогноз напередодні зборів інвесторів. Нові цілі на 2025 фінансовий рік передбачають збільшення сукупного річного виторгу та скоригованого EPS на 4–6% та 14–19% відповідно.

Bed Bath & Beyond Inc. (BBBY: -23,58%) прозвітувала про скоригований квартальний збиток у більшому розмірі, ніж закладав консенсус-прогноз, і не виправдала очікувань щодо виручки. На тлі слабких результатів першого кварталу компанія оголосила про відставку генерального директора, що може стати позитивним сигналом для інвесторів.

Ми очікуємо

29 червня глава ФРС Джером Пауелл виступив на форумі ЄЦБ, визнавши в ході дискусії, що зусилля по боротьбі з високою інфляцією та посилення ГКП супроводжуються ризиками серйозного уповільнення економічної активності і, хоча «м'яка посадка» економіки все ще можлива, цей процес буде складним, а його результат не гарантований регулятором. В інтерв'ю CNBC президент ФРБ Клівленда Лоретта Местер заявила, що вважає за необхідне подальше підвищення облікової ставки на 75 б.п. у липні та очікує досягнення показника 3–3,5% до кінця року. Сьогоднішній реліз цінового індексу видатків на особисте споживання (PCE), який показує динаміку інфляції, стане ключовим моментом для учасників ринку, оскільки дозволить спрогнозувати подальші кроки Федрезерва.

Згідно з фінальною оцінкою, у I кварталі ВВП США скоротився на 1,6% кв/кв, тоді як раніше можливе падіння оцінювалося 1,5%. На цей момент консенсус-прогноз економістів передбачає зростання економіки США в поточному кварталі на 2,5% кв/кв, тоді як ФРБ Атланти очікує на нульову динаміку ВВП країни. При цьому, за попередньою оцінкою, торговельний дефіцит США скорочується, а обсяг товарних запасів у країні збільшився на 2% у травні, що є фактором підтримки економічного зростання. Крім того, наявність надлишкових запасів у найбільших рітейлерів підштовхує їх до рішення знижувати ціни для звільнення заповнених складів та залучення покупців. Очікується, що це сприятиме й уповільненню товарної інфляції. Своєю чергою, стабілізація цін стане для ФРС сигналом для менш агресивного підвищення відсоткових ставок.

Біржові майданчики АТР завершили торговельну сесію 30 червня різноспрямовано. Японський Nikkei опустився на 1,54%, гонконзький Hang Seng втратив 0,62%, китайський CSI 300 зріс на 1,44%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів коригується на 1,94%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $116 за барель. Ціна на золото складає $1813 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3770-3840 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився на один пункт до 28.

Технічна картина

S&P 500 завершив минулу торгову сесію у мінусі. RSI утримується поблизу нейтральних значень. MACD вказує на спроби «биків» утримати позиції, проте ймовірність розвороту тренду на користь покупців найближчим часом, як і раніше, слабка. Наступний рівень опору знаходиться в районі психологічно значущої позначки 3990-4000 пунктів, найближчою підтримкою, як і раніше, є діапазон 3600-3660 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»