Ринок США: огляд та прогноз на 31 березня. Вектор торгів задають макродані

Ринок напередодні

Торгова сесія 30 березня завершилася зниженням основних американських фондових індексів. S&P 500 скоригувався на 0,63%, до 4602 пунктів, Dow Jones опустився на 0,19%, Nasdaq знизився на 1,21%. У плюсі ​​закрилися енергетичні компанії (+1,17%) та провайдери комунальних послуг (+0,84%). Помітне зниження котирувань продемонстрували виробники циклічних споживчих товарів (-1,51%) та ІТ-компанії (-1,36%).

Новини компаній

Lululemon Athletica (LULU: +9,6%) перевершила консенсус щодо чистого прибутку, а прогноз зростання продажів і прибутку на поточний рік виявився вищим за очікування ринку. Крім того, менеджмент компанії схвалив нову програму buy back на суму до $1 млрд.

Paychex Inc. (PAYX: +3,3%) представив квартальні результати щодо виручки та прибутку вище середньоринкових оцінок та підвищив гайденс за доходами на поточний фінансовий рік.

PVH Corp. (PVH: -6,5%) відзвітував за четвертий квартал краще за прогноз, однак розчарував інвесторів орієнтирами на результати за перший квартал, відзначивши тиск на доходи у зв'язку з призупиненням діяльності в РФ та Білорусії.

Ми очікуємо

Опублікована вчора макростатистика виявилася неоднозначною. Згідно з попередніми оцінками ADP, кількість нових робочих місць у приватному секторі США за березень збільшилася на 455 тис., трохи перевищивши очікування, проте аналогічний показник за лютий був переглянутий вниз до 475 тис. Остаточну оцінку зростання ВВП США за четвертий квартал знижено до 6,9 % г/г, тоді як економісти очікували на її підвищення до 7,1%. Імовірне уповільнення економічного зростання США стримує очікування щодо активності ФРС щодо жорсткості ГКП.

У середу голова ФРБ Канзас-Сіті Естер Джордж висловилася за швидкий перехід до нейтральної монетарної політики та розширення цільового діапазону базової ставки до 2,5%. За даними CME FedWatch, ринок оцінює можливість підвищення ставки на 50 б.п. у травні приблизно в 67%. За цей крок висловився голова ФРБ Річмонда Томас Баркін. Як передає Bloomberg, представник регулятора вважає, що геополітична невизначеність посилила ціновий тиск, але поки що не вплинула на споживчий попит.

Сьогодні президент США Джо Байден представить план заходів щодо стримування зростання цін на енергоносії на американському ринку. За даними Bloomberg, адміністрація президента розглядає можливість вивільнення зі стратегічних резервів близько 1 млн барелів нафти на добу протягом декількох місяців. Цей обсяг еквівалентний 1% світового добового споживання нафти, вивільнення запасів може тимчасово охолодити ринок. На цьому фоні ф'ючерс на нафту марки Brent знизився на 3,37%.

Біржові майданчики АТР закрили торги 31 березня у мінусі. Японський Nikkei втратив 0,73%, китайський CSI 300 знизився на 0,74%, гонконзький Hang Seng упав на 1,06%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів втратив 0,28%.

Ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent складає $106 за барель. Золото торгується на рівні $1923 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4580-4640 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся на 3 пункти до 51.

Технічна картина

S&P 500 перервав чотириденну серію зростання, повернувшись до опору на позначці 4600 пунктів. Інвестори зберігають обережність в оцінках геополітичної ситуації та риторики ФРС. RSI знаходиться поблизу зони перекупленості, при цьому MACD поки не сигналізує про послаблення висхідного тренду. Найближчою підтримкою для індексу широкого ринку виступає 200-денна ковзна середня на рівні 4482 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»