Ринок США: огляд та прогноз на 4 листопада. ФРС зарядила «биків» позитивом

Ринок напередодні

Сесія 3 листопада на американських фондових майданчиках завершилася у плюсі. S&P 500 зріс на 0,29%, до 4661 пунктів. Nasdaq додав 1,04%, Dow Jones піднявся на 0,29%. У лідери зростання за підтримки публікації сильної квартальної звітності вийшли сектори споживчих циклічних (+1,84%) та нециклічних (+0,89%) товарів, а також видобувні компанії (+1,10%). Гірше ринку через зниження нафтових котирувань, що продовжується, виглядали представники енергетичного сектора (-0,83%).

Новини компаній

Capri Holdings (CPRI: +15,7%) зафіксувала впевнені результати продажів, EPS та рентабельності за рахунок реалізації нової стратегії, а також анонсувала buy back на $1 млрд.

Bed Bath & Beyond (BBBY: +15,2%) оголосила про запуск цифрової торгової платформи, стратегічне співробітництво з Kroger Company (KR: +5,53%) і зворотний викуп акцій на $300 млн цього року.

Activision Blizzard (ATVI: -14,1%) відзвітувала краще за очікування, проте дала слабкий прогноз на наступний квартал і поточний рік, а також перенесла релізи найбільш комерційно успішних ігор.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють помірне зростання. ФРС США, як і очікувалося, зберегла базову процентну ставку на рівні 0-0,25% та оголосила про початок згортання програми викупу активів з листопада. Обсяг покупок згідно з прогнозами буде скорочено на $15 млрд на місяць. Таким чином, програма викупу treasuries у розмірі $80 млрд зменшуватиметься на $10 млрд на місяць, програма викупу іпотечних облігацій обсягом $40 млрд скорочуватиметься на $5 млрд.

Одним із сигналів до нормалізації політики ФРС став звіт ADP про зайнятість у приватному секторі за жовтень. Згідно з представленими даними, кількість робочих місць збільшилася до 571 тис. при прогнозі 400 тис. Федрезерв допускає коригування обсягів кількісного пом'якшення залежно від рівнів інфляції та зайнятості.

Глава ФРС Джером Пауелл визнав, що інфляція залишається високою, пояснивши це дисбалансом попиту та пропозиції та вкотре вказавши на тимчасовий характер цього явища. FOMC вважає, що активне проведення прищепної кампанії, адаптація економіки до обмежень у пропозиції та налагодження ланцюжків поставок сприятимуть уповільненню інфляції ближче до другої половини 2022 року. При цьому середньострокові структурні ризики для американського ринку залишаються актуальними.

Майданчики Південно-Східної Азії завершили торговельну сесію у зеленій зоні. Китайський CSI 300 зріс на 0,99%, японський Nikkei – на 0,93%, гонконгський Hang Seng – на 0,8%. Індекс австралійської біржі ASX додав 0,43%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів піднявся на 0,42%.

Ціна на ф'ючерс Brent зростає до $82,66 за барель. Золото торгується на рівні $1777 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4630-4680 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся на 2 п., до 61, відбиваючи покращення фону новин після засідання FOMC.

Технічна картина

S&P 500 прагне до верхньої межі висхідного каналу. Індикатор MACD продовжує сигналізувати про сильні позиції «биків», а RSI знаходиться вище 70 пунктів у зоні перекупленості. Зростання індексу широкого ринку прискорилося після засідання FOMC. Наближення до зони опору у верхній межі каналу підвищує ймовірність короткострокової корекції. Найближча підтримка розташована в області 50-денної ковзної середньої, на рівні 4480 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»