Ринок США: огляд та прогноз на 4 лютого. У фокусі дані зайнятості

Ринок напередодні

3 лютого торги на американських фондових майданчиках завершились у червоній зоні. S&P 500 впав на 2,44%, до 4477 пунктів, Dow Jones знизився на 1,45%, Nasdaq втратив 3,74%. Практично всі сектори, що входять до індексу широкого ринку, закрилися в мінусі. Найбільш помітне падіння продемонстрували телекоми (-6,83%), сектор циклічних споживчих товарів (-3,57%) та ІТ-компанії (-3,07%).

Новини компаній

T-Mobile US (TMUS: +10,2%) представила оптимістичні гайденси за кількістю абонентів на 2022 рік, перевищивши оцінки аналітиків.

Квартальна звітність Meta Platforms (FB: -26,4%) виявилася слабкою. Менеджмент підкреслив посилення конкуренції та тиск у зв'язку зі зміною політики конфіденційності Apple.

Котирування Spotify (SPOT: -16,8%) впали після невпевнених прогнозів динаміки бази передплатників та виручки на перший квартал 2022 року.

Ми очікуємо

Сьогодні інвестори очікують на вихід звіту про зайнятість у несільськогосподарському секторі за січень. Згідно з консенсусом, буде створено 170 тис. нових робочих місць, що є найнижчим значенням із моменту чистого зниження у грудні 2020 року. Ряд економістів дають ще слабкіші прогнози у зв'язку з негативним впливом штаму «омікрон» на ринок праці. Проте, це зниження розглядається як тимчасове, і деякі експерти вказують на сильний грудневий звіт про кількість відкритих вакансій, опублікований раніше цього тижня. Очікується, що безробіття збережеться на колишньому рівні 3,9%. Також аналітики вважають, що сьогоднішній звіт вплине на дії ФРС, оскільки більшість учасників FOMC згодні з тим, що поточні умови на ринку праці відповідають максимальній зайнятості, а подальші рішення регулятора тепер визначаються лише динамікою інфляції.

Результати поточного сезону звітності виглядають менш вражаючими у порівнянні з попередніми кварталами, хоча більшість емітентів зі списку S&P 500, як і раніше, перевершують очікування аналітиків із прибутку. Хоча компанії підкреслюють високий попит на свої товари та послуги, однак у багатьох звітах відзначаються ризики, пов'язані з продовженням логістичних проблем та подорожчанням сировини як мінімум протягом найближчих кількох місяців, і даються слабкі прогнози на 2022 рік, що остуджує ентузіазм інвесторів.

Токійська біржа закрила сесію 4 лютого зростанням індексу Nikkei на 0,73%. Торги у Китаї не проводяться у зв'язку із національним святом. Індекс Австралійської біржі ASX збільшився на 0,60%. EuroStoxx 50 з відкриття торгів втрачає 0,14%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $91,11 за барель. Ціна на золото становить $1803 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4470-4520 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опускається до позначки 54 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 знижується до рівня 200-денної ковзної середньої, в районі якої знаходиться найближча підтримка для індексу широкого ринку. RSI опускається нижче за нейтральне значення. Індикатор MACD вказує на короткострокове відновлення позицій "биків", проте не підтверджує розвороту тренду.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»