Ринок США: огляд та прогноз на 4 серпня. Ініціатива залишається за «биками»

Ринок напередодні

Торги 3 серпня на американських фондових майданчиках завершились впевненим зростанням. S&P 500 піднявся на 1,56%, до 4155 пунктів, Nasdaq виріс на 2,59%, Dow Jones додав 1,29%. Усі сектори, що входять до індексу широкого ринку, за винятком енергетичного (-2,97%), закрилися в плюсі. Лідерами зростання стали технологічні компанії (+2,69%) та виробники дискреційних товарів (+2,52%).

Новини компаній

Квартальні результати Moderna (MRNA: +15,97%) виявилися кращими за очікування. Менеджмент розраховує на зростання продажів вакцин проти COVID-19 до четвертого кварталу за рахунок отримання ліцензій на їх застосування, а також збільшення обсягів виробництва нових продуктів. Крім того, компанія анонсувала зворотний викуп акцій на суму $3 млрд.

PayPal Holdings (PYPL: +9,25%) перевершила консенсус-прогноз щодо виручки та прибутку, хоча активна база користувачів компанії стагнує. Менеджмент оголосив про новий buy back на суму $15 млрд, $4 млрд з яких мають бути повернені акціонерам уже цього року.

SolarEdge Technologies (SEDG: -19,13%) відзвітувала на рівні очікувань. Менеджмент підкреслив сильний попит на продукцію та послуги компанії у США та Європі, але водночас відзначив негативний вплив локдауну у Шанхаї на поставки та тиск валютних коливань на маржу.

Ми очікуємо

Одним з ключових драйверів ралі, що триває останні два тижні, за яке S&P 500 додав 9,6%, стали очікування учасників ринку про можливе пом'якшення політики ФРС в 2023 році. Приводом цих очікувань виступають макродані, які свідчать про наближення економічного спаду. Продажі житла на первинному та вторинному ринку в США виявилися на мінімумі з червня 2020 року. Настрої споживачів погіршуються сьомий місяць поспіль, досягнувши найслабших показників із травня 2020-го. Індекси ділової активності також впали до значень, що спостерігалися під час гострої фази пандемії.

Ряд представників Федрезерва вказують на те, що ринки дуже рано підійшли до розвороту вгору, оскільки регулятор має намір продовжити посилення ГКП. Один із найбільш послідовних «яструбів» у складі FOMC Джеймс Буллард вважає бажаним підвищення ставки ФРС до 3,75–4% до кінця 2022 року, будучи впевненим у досяжності м'якої посадки економіки США. Однак згладжування кривої прибутковості трежеріс та зближення спреду між тримісячними та десятирічними облігаціями продовжують сигналізувати про ризики рецесії.

Напередодні учасники угоди ОПЕК+ збільшили квоти на видобуток нафти у вересні на скромні 100 тис. барелів на добу. Тим часом новини про поновлення переговорів між Тегераном і Вашингтоном, а також дані про збільшення запасів нафти в США відправили нафтові котирування на мінімуми початку лютого: ф'ючерси на WTI і Brent до кінця торгів 3 серпня впали на 3,98% і 3,72%. відповідно.

Біржові майданчики АТР 4 серпня закрилися у зеленому секторі. Японська Nikkei піднялася на 0,69%, гонконзька Hang Seng додала 1,95%, китайська CSI 300 зросла на 0,85%. EuroStoxx 50 з відкриття торгів зростає на 0,40%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується по $97 за барель. Ціна на золото складає $1741 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4050-4180 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся на один пункт до 40.

Технічна картина

Незважаючи на негативний зовнішній фон, S&P 500 продовжив зростання, проте знову зіткнувся з опором на рівні 4170 пунктів. MACD не подає сигналів до зміни поточного тренду, вказуючи на стійкість позицій покупців. Однак, RSI знаходиться в зоні перекупленості, що може спровокувати корекцію після досягнення локальних максимумів. Важлива підтримка індексу широкого ринку залишається на позначці 3800 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»