Ринок США: огляд та прогноз на 4 травня. У центрі уваги – ставка ФРС

Ринок напередодні

Сесію 3 травня основні американські фондові майданчики завершили у зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 0,48%, до 4175 пунктів, Dow Jones додав 0,2%, Nasdaq виріс на 0,22%. Гірше за ринок виглядали виробники циклічних споживчих товарів (-0,29%). У лідери зростання вийшли енергетичний (+2,87%) та фінансовий сектори, а також сектор нерухомості (+1,25%).

Новини компаній

Інвестор-активіст Elliott Investment Management закликав Western Digital Corporation (WDC: +14,47%) відокремити або продати свій бізнес із виробництва флеш-пам'яті.

Livent Corporation (LTHM: +2,57%) звітувала за квартал чистим прибутком обсягом $53,2 млн після збитку у розмірі $0,8 млн, згенерованого роком раніше.

Фінансовий директор Hilton Worldwide Holdings Inc (HLT: -4,15%) прогнозує відновлення EBITDA компанії до допандемійного рівня цього року.

Ми очікуємо

Більшість учасників ринку очікує, що ФРС за підсумками свого засідання, що завершується сьогодні, 4 травня, вперше з 2000 року підвищить ставку одразу на 50 б.п., а також розкриє свої плани щодо скорочення балансу. У коментарях глави регулятора Джерома Пауелла можуть бути натяки щодо подальшого курсу монетарної політики, проте деталі щодо термінів і інтенсивності підвищення ставок, швидше за все, не будуть розкриті. Інвесторам важливо зрозуміти, чи налаштована монетарна влада на активне підвищення ставки (на 75 б.п.) на найближчих засіданнях. У будь-якому разі подальші зміни на ринку ставок сприятимуть ослабленню інтересу інвесторів до ризикових активів. Ми очікуємо, що голова ФРС у своїх коментарях за підсумками засідання наголосить на тому, що темпи зростання економіки США дозволяють посилювати грошово-кредитну політику більш плавно. Подібна риторика може позитивно вплинути на ринок акцій у майбутні сесії.

Борговий ринок не чекає на сюрпризи від ФРС. Дохідність 10-річних трежерис із вчорашніх торгів опустилася на 2 б.п., до 2,97%. У дворічних паперів дохідність становить 2,76%, у 30-річних — 3%.

Індекс Hang Seng знижується на 1,1%, EuroStoxx 50 опустився на 0,11%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується на рівні $106,13 за барель. Золото торгується на рівні $1865,70 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4170-4220 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв ринку від Freedom Finance опустився на 1 пункт до 40.

Технічна картина

S&P 500 залишається біля підтримки на рівні 4100 пунктів. Індикатор RSI знаходиться поблизу зони перепроданості, а MACD опустився до мінімуму місяця, що може сигналізувати про продовження зростання у найближчу торгову сесію.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»