Ринок США: огляд та прогноз на 5 липня. В очікуванні чітких сигналів

Ринок напередодні

Торги на американських майданчиках цього понеділка не проводилися через святкування Дня Незалежності. Сесію минулої п'ятниці, 1 липня, S&P 500 завершив на позначці 3825 пунктів, додавши 1,06%, а Nasdaq та Dow Jones піднялися на 0,9% та 1,05% відповідно. Всі 11 секторів, що входять до S&P 500, закрилися на позитивній території. У лідери зростання вийшли компанії сегмента комунальних послуг (+2,48%). Дещо гірше ринку виглядали представники ІТ-індустрії (+0,25%).

Новини компаній

У доповіді для SEC General Motors (GM: +1,4%) зазначає, що її продажі залишаються під тиском через брак чіпів. Кількість недоукомплектованих електронікою автомобілів, постачання яких буде здійснено до кінця поточного року, концерн оцінив у 95 тис. Чистий прибуток GM за другий квартал прогнозується в межах $1,6–1,9 млрд.

Керівництво Kohl's Corporation (KSS: -19,6%) відмовилося від переговорів про продаж рітейлера Franchise Group Inc. Крім того, компанія знизила прогноз виручки за другий квартал.

Ми очікуємо

За даними Bloomberg, Білий дім на цьому тижні може анонсувати скасування ввізних тарифів на деякі китайські споживчі товари. Раніше Financial Times повідомляла про розбіжності в адміністрації Байдена з питань тарифів на китайський імпорт. Відсутність єдиної позиції з цього питання може вплинути на результати проміжних виборів до Конгресу, які відбудуться у листопаді. За скасування тарифів виступають міністри фінансів і торгівлі Джаннет Йеллен та Джина Раймондо, проти - головний торговий радник палати представників Конгресу Кетрін Тай, яка вважає, що цей крок послабить важелі впливу на подальших торгових переговорах з Китаєм. Радник Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван поки не визначився з думкою щодо цього питання. Колишній посол США Девід Адельман раніше стверджував, що скасування тарифів на товари з КНР з часом може знизити інфляцію в США на 1%, а це позитивно вплине на економіку.

Торги 5 липня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися різноспрямовано. Китайський CSI 300 знизився на 0,14%, гонконзький Hang Seng виріс на 0,1%, а японський Nikkei 225 піднявся на 1,03%. EuroStoxx50 з початку торгів втрачає 0,36%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $113,7 за барель. Золото торгується по $1803 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3760-3840 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся на 3 пункти до 31.

Технічна картина

Минулого тижня спроби S&P 500 перейти до зростання натрапили на опір на рівні 20-денної ковзної середньої. MACD подає невпевнені сигнали до розвороту, причому RSI знаходиться в нейтральній зоні. Найближча підтримка для індексу широкого ринку розташована в діапазоні 3600–3660 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»