Ринок США: огляд та прогноз на 6 грудня. У фокусі уваги – штам «омікрон»

Ринок напередодні

Торги 3 грудня на основних американських фондових майданчиках завершились у червоній зоні. S&P 500 знизився на 0,84%, до 4538 пунктів, Nasdaq упав на 1,92%, Dow Jones втратив 0,17%. Позитивну динаміку продемонстрували емітенти із сектора нециклічних споживчих товарів (+1,4%) завдяки дискаунтерам та продуктовим ретейлерам, а також комунальні компанії (+1,01%). В аутсайдерах опинилися представники сектора циклічних споживчих товарів (-1,84%), ІТ (-1,65%) через послаблення апетиту інвесторів до ризику, а також фінансові компанії (-1,54%) через зниження прибутковості трежеріс.

Новини компаній

Звіт Marvell Technology (MRVL: +17,7%) за третій квартал та прогноз на наступний період перевершили очікування ринку. Ключовий фактор зростання - ЦОД.

DocuSign (DOCU: -42,2%) відзвітувала з приводу продажів гірше за попередні оцінки інвесторів. Квартальний прогноз також розчарував учасників ринку. Відзначається зміна поведінки клієнтів та зниження попиту.

Didi Global (DIDI: -22,2%) планує делістинг своїх АДР із NYSE, а також розміщення на біржі в Гонконгу.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Ринки продовжують стежити за новинами про штам «омікрон». Напередодні головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі заявив, що зібрані дані про новий варіант коронавірусу мають обнадійливий характер. Невелике дослідження, проведене в Південній Африці, показало, що, хоча штам «омікрон» більш заразний порівняно з попередніми мутаціями, проте, ймовірно, захворювання, що викликається, протікає у пацієнтів у більш легкій формі. Проте вчені наголошують, що для масштабних висновків первинних даних недостатньо, оскільки ще невідомо, як «омікрон» поширюватиметься у різних регіонах, включаючи США, де варіант «дельта» поки що зумовлює високий рівень заражень. Сприйнятливість штаму «омікрон» до представлених на ринку вакцин також залишається фактором невизначеності. Розробники вакцин адаптують свої препарати до нового варіанту коронавірусу, а адміністрація Байдена готується до прискореної видачі дозволів на їхнє застосування.

Листопадовий звіт із зайнятості, опублікований у п'ятницю, відбив більш слабкий порівняно з очікуваннями приріст кількості нових робочих місць, але зміна коефіцієнта участі сприяла зниженню рівня безробіття. Ці дані зміцнюють очікування того, що ФРС почне посилювати монетарну політику, яка буде проводитись вже в 2022 році, і можуть сприяти прийняттю рішення про прискорення скорочення QE вже на грудневому засіданні FOMC.

Азіатські майданчики продемонстрували негативну динаміку. Японський Nikkei знизився на 0,36%, китайський CSI 300 втратив 0,17%, гонконгський Hang Seng упав на 1,76%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 0,38%.

Апетит до ризику невпевнений. Ф'ючерс на нафту марки Brent перевищує $71 за барель. Золото торгується приблизно $1780 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4540-4590 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 58 пунктів після появи оптимістичних коментарів щодо поведінки штаму «омікрон».

Технічна картина

Індекс широкого ринку торгується поблизу нижньої межі висхідного каналу на рівні 50-денної ковзної середньої. Індикатор MACD сигналізує про збереження «ведмежих» настроїв, а RSI продовжує утримуватися нижче 50 пунктів, вказуючи, однак, на згасання низхідної тенденції.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»