Ринок США: огляд та прогноз на 6 липня. Ризики рецесії підвищуються

Ринок напередодні

Сесію 5 липня американські фондові майданчики завершили переважно у зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 0,16%, до 3831 пункту, Nasdaq додав 1,75% і лише Dow Jones знизився на 0,42%. У лідери зростання вийшли компанії технологічного сектора (+1,24%), телекоми (+2,67%) та виробники нециклічних споживчих товарів (+2,28%). В аутсайдерах опинилися енергетичні компанії (-4,01%).

Новини компаній

Amazon.com, Inc (AMZN: +3,60%) розширює сервіс доставки у Великій Британії. У країні створено парк електровелосипедів, також надаються послуги пішої доставки.

За даними Bloomberg, The Toronto-Dominion Bank (TD: -2,99%) вивчає можливість поглинання Cowen Inc (COWN: +28,66%).

Walmart Inc (WMT: +1,32%) планує стягувати з деяких своїх постачальників нові збори за доставку товарів на склади через збільшення витрат на паливо та транспортування.

Ми очікуємо

Інвестори продовжують відстежувати момент піку інфляції. Падіння нафти та інших сировинних товарів через побоювання рецесії в ході вчорашніх торгів, можливо, сприйняли учасники ринку як сигнал до уповільнення зростання цін. Разом зі зниженням дохідностей державних облігацій це викликало активний попит на акції високотехнологічних компаній.

США та Китай провели переговори після анонсованої Білим домом можливості скасувати деякі торгові збори з китайських товарів. Зниження чи скасування мит на імпорт з КНР здатно уповільнити зростання цін на споживчі товари США. Проте актуальнішою на майбутніх торгах може бути тема ймовірності рецесії. Якщо саме цей фактор опиниться у фокусі уваги учасників ринку, подальше зростання ризикових активів буде обмежене. Останній прогноз Bloomberg Economics оцінює ймовірність рецесії у США наступного року у 38%. Ще одним значним сигналом майбутнього економічного спаду стало формування втретє з початку року негативного спреду між ставкою десяти-і дворічних казначейських облігацій.

Ставка десятирічних трежеріс напередодні впала на 8 б.п., до 2,81%, дворічних - знизилася 2 б.п., до 2,82%. Показник для 30-річних держбондів сягнув 3,03%.

Торги 6 липня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися у червоній зоні. Японський Nikkei 225 знизився на 1,20%, гонконзький Hang Seng втратив на 1,22%, а китайський CSI 300 опустився на 1,46%. При цьому EuroStoxx 50 із відкриття сесії додає 1,96%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $102,77 за барель. Золото торгується по $1761,8 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3800-3850 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився на два пункти до 29.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух у рамках низхідного тренду. RSI знаходиться у нейтральній зоні. MACD не подає певних сигналів до зміни поточної динаміки. Можливий перехід індексу широкого ринку до консолідації у вузькому коридорі. Найближча підтримка розташована в діапазоні 3600-3660 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»