Ринок США: огляд та прогноз на 6 січня. ФРС стимулює розпродажі

Ринок напередодні

Торги 5 січня основні американські фондові індекси завершили у червоній зоні. S&P 500 опустився на 1,94%, до 4700 пунктів, Dow Jones втратив 1,07%, Nasdaq упав на 3,34%. Всі сектори S&P 500 закрилися в мінусі. Лідерами падіння стали індустрія нерухомості (-3,22%) та технологічні компанії (-3,13%). Краще за ринок виглядали представники галузі нециклічних споживчих товарів (-0,03%).

Новини компаній

Senseonics Holdings (SENS: +5,2%) очікує найближчими тижнями отримання схвалення FDA для своєї системи моніторингу рівня глюкози Eversense.

WarnerMedia та ViacomCBS Inc (VIAC: -1,0%) вивчають можливість продажу значної частки у CW Network.

SMART Global Holdings (SGH: -15,4%) анонсувала спліт акцій у пропорції 2 до 1.

Ми очікуємо

Як випливає з опублікованих напередодні протоколів грудневого засідання ФРС, регулятор налаштований на підвищення ставки вже у березні. Члени Комітету з відкритих ринків (FOMC) вважають, що інфляція сповільниться у міру розв'язання проблем із ланцюжками постачання. Наголошується на недоцільності збереження поточних темпів викупу активів з урахуванням поліпшення ситуації на ринку праці. Федрезерв підтвердив плани з січня розпочати скорочення обсягу купівлі держоблігацій США до $40 млрд, а іпотечних бондів — до $20 млрд. Таким чином програма викупу буде завершена в березні. Точковий графік прогнозів свідчить про те, що 10 із 18 членів FOMC виступають за три підвищення ставки цього року.

Ставка дворічних та десятирічних казначейських облігацій після публікації резюме останнього засідання ФРС збільшилася на 9 б.п., до 0,83%, та на 3 б.п., до 1,71%, відповідно. Активне зростання ставок держбондів продовжить тиснути на ринок акцій у майбутню торгову сесію.

Більшість майданчиків Південно-Східної Азії завершили торги 6 січня у червоній зоні. Китайський CSI 300 знизився на 1,02%, японський Nikkei 225 впав на 2,88% і лише гонконзький Hang Seng зріс на 0,63%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії падає на 1,20%.

Ф'ючерс на Brent котирується по $80,8 за барель. Золото торгується за $1824,6 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4670-4720 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance впав із 69 до 67 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 змінив напрямок руху, направившись до нижньої межі висхідного каналу. Найближчий опір для індексу, як і раніше, знаходиться поблизу 50-денної ковзної середньої. RSI рухається до позначки 50 пунктів, що разом із неоднозначністю індикатора MACD сигналізує про високу ймовірність боковика.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»