Ринок США: огляд та прогноз на 7 грудня. «Ведмеді» втрачають ініціативу

Ринок напередодні

Торги 6 грудня на основних американських фондових майданчиках завершились у зеленій зоні. S&P 500 підвищився на 1,17%, до 4592 пунктів, Nasdaq виріс на 0,93%, Dow Jones додав 1,87%.

Усі одинадцять секторів, що входять до індексу широкого ринку, завершили день у плюсі, а дев'ять із них додали в ціні мінімум 1,0%. Енергетичний сектор (+1,5%) вийшов у лідери зростання завдяки ралі у котируваннях нафти.

Новини компаній

Acadia Pharmaceuticals (ACAD: +24,9%) представила результати успішних випробувань препарату для лікування синдрому Ретта.

Compagnie de Saint Gobain SA купує GCP Applied Technologies (GCP: +17,1%) за $2,3 млрд.

Volta, Inc. (VLTA: +15.3%) оголосила про розширення своєї присутності на європейському ринку, насамперед у Німеччині, Австрії, Швейцарії та Франції.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку.

Ринки продовжують стежити за новинами про поширення штаму COVID-19 "омікрон". Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі заявив, що перші дані про властивості цього варіанта коронавірусу обнадіюють. Проте в деяких американських містах посилюють протиепідемічні заходи. Зокрема, у Нью-Йорку повну вакцинацію мають пройти всі співробітники компаній незалежно від їх категорії та виду діяльності.

Питання про ліміт державного боргу США залишається відкритим. За рішенням Мінфіну цю проблему слід врегулювати до 15 грудня, проте деякі експерти вважають, що загроза дефолту відкладається до січня наступного року. Демократи пропонують об'єднати обговорення лімітів держборгу із щорічним затвердженням параметрів видатків на оборону (NDAA). Республіканці вважають, що такий механізм регулювання стелі боргу може поставити під загрозу ухвалення відповідного закону. У зв'язку з відсутністю явного прогресу у вирішенні цієї проблеми голосування за програмою Build Back Better, що передбачає фінансування обсягом $1,7 трлн, ймовірно, буде перенесено на наступний рік.

Азіатські майданчики під час торгів 7 грудня продемонстрували позитивну динаміку. Японський Nikkei виріс на 1,89%, китайський CSI 300 – на 0,60%, гонконгський Hang Seng – на 2,62%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів додав 1,41%.

Котирування ф'ючерсу на Brent перевищили $73 за барель. Золото торгується близько $1777,5 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4530-4650 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance завдяки оптимістичним коментарям щодо властивостей нового штаму COVID-19 підвищився до 59 пунктів.

Технічна картина

Індекс широкого ринку продовжує коливатися біля нижньої межі висхідного каналу на рівні 50-денної ковзної середньої. Індикатори MACD та RSI сигналізують про послаблення активності «ведмедів», хоча ознак перехоплення ініціативи «биками» поки що немає.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»