Ринок США: огляд та прогноз на 7 липня. ФРС не втрачає надії на м'яку посадку економіки

Ринок напередодні

Сесію 6 липня американські індекси завершили у невеликому плюсі. S&P 500 додав 0,36%, закрившись на позначці 3845 пунктів, Nasdaq підвищився на 0,35%, Dow Jones піднявся на 0,23%. Активне зростання продемонстрували провайдери комунальних послуг (+1,01%) та компанії сектору охорони здоров'я (+0,88%). Гірше за ринок виглядали енергетики (-1,74%) на тлі корекції нафтових котирувань.

Новини компаній

Rivian Automotive Inc. (RIVN: +10,42%) збільшила обсяги виробництва електромобілів на 72% кв/кв, постачання зросло більш ніж утричі. Компанія також заявила, що активно рухається до раніше заявленої мети виробляти 25 тис. електрокарів на рік.

GameStop (GME: -2,33%) 18 липня планує провести спліт пайових паперів у співвідношенні 4:1, власники отримають дивіденди у вигляді трьох додаткових акцій.

Ізраїльська оборонна технологічна компанія Rada Electronics Industries (RADA: -14,16%) очікує скорочення виручки за підсумками II кварталу на 20,9% р/р. Це майже на третину нижче за консенсус-прогноз і обумовлено скороченням замовлень з боку США.

Ми очікуємо

Протоколи червневого засідання FOMC знову не піднесли сюрпризів інвесторам. Чиновники ФРС зберігають «яструбиний» настрій через необхідність зниження інфляційних очікувань. Основним сценарієм є зростання облікової ставки на 50 або 75 базисних пунктів у липні. Остаточне рішення залежатиме від динаміки заробітної плати в країні та значення індексу споживчих цін за червень. Зростання зарплат може сповільнитись до 5,1% р/р, проте очікується, що інфляція прискориться до 8,7% через стрибок цін на енергоносії.

Ринок праці США залишається напруженим, це поки що перешкоджає значному уповільненню зростання оплати праці. Хоча представники великого та середнього бізнесу скорочують плани найму, попит на робочу силу в США все ще майже вдвічі перевищує кількість претендентів, попри посилення фінансових умов, а рівень звільнень залишається на рекордно низьких рівнях. Це є додатковим аргументом для ФРС на користь продовження нормалізації ГКП та можливої ​​реалізації сценарію «м'якої посадки» економіки.

Примітно, що інфляційні очікування, які закладаються у ставку беззбиткових 5-річних облігацій TIPS, знизилися до 2,48%, повернувшись до рівня жовтня 2021 року, що, проте, значною мірою обумовлено думкою інвесторів, що економічна активність уповільниться. Можливість реалізації такого сценарію підтверджується спредом, що скорочується, між ставками 10-річних і 3-місячних облігацій. Це є одним із сигналів погіршення перспектив економічного зростання.

Біржові майданчики АТР закрили торгову сесію 7 липня у зеленій зоні. Японський Nikkei піднявся на 1,47%, гонконзький Hang Seng додав 0,26%, китайський CSI 300 зріс на 0,44%. EuroStoxx 50 з відкриття торгів зростає на 1,05%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $101 за барель. Ціна на золото складає $1734 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3790-3870 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 29 пунктів.

Технічна картина

Попри спроби розпочати відскок, S&P 500 продовжує рухатися в рамках низхідного тренду. RSI утримується поблизу нейтральної зони, MACD свідчить про збереження домінуючих позицій «ведмедів». Найближчий опір знаходиться на психологічно значимій позначці 3900 пунктів. Найближчою підтримкою, як і раніше, є рівень 3660 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»