Ринок США: огляд та прогноз на 7 лютого. Інвестори готуються до підвищення ставок

Ринок напередодні

4 лютого торги на американських фондових майданчиках завершились переважно у зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 0,52%, до 4501 пунктів, Dow Jones знизився на 0,06%, а Nasdaq додав 1,58%. Найкращу динаміку продемонстрував сектор циклічних споживчих товарів (+3,74%) завдяки звіту Amazon (AMZN). В аутсайдерах виявилися емітенти з галузі сировини та матеріалів (-1,72%) через тиск на хімічні та целюлозні промислові компанії.

Новини компаній

Snap (SNAP: +58,8%) перевершила очікування інвесторів з виручки, EBITDA, DAU та ARPU, що виглядає особливо виграшно на тлі слабкого звіту Meta (FB).

Amazon.com (AMZN: +13,5%) продемонструвала операційний прибуток вище за консенсус, попри підвищені витрати, і відзначила найбільш впевнені результати сегмента AWS.

Take-Two Interactive (TTWO: +7,4%) заявила про активну розробку гри Grand Theft Auto 6.

Ми очікуємо

Січневий звіт з ринку праці США спровокував розпродаж на ринку облігацій по всій кривій прибутковості. При цьому інвестори сумніваються, що фінрегулятор наважиться підняти ставку на 50 б.п. у березні, що підтримується коментарями чиновників ФРС Булларда, Харкера та Бостіка. Водночас прогноз кількості підвищення ключової ставки у 2022-му посилився: ймовірність шестиразового зростання оцінюється у 31%. Представники ФРС заявили, що економіка США досягла рівня максимальної зайнятості. Як наслідок, параметри та темпи посилення ДКП будуть визначатися лише макроданими інфляції. Деякі стратеги, що спеціалізуються на валютному ринку, зазначають, що долар може зміцнитись на тлі зростання реальної прибутковості, компенсуючи частину очікуваного тиску.

Європейські ЦБ також дедалі більше схиляються до «яструбиного» підходу. Так, глава ЄЦБ Крістін Лагард підкреслила стурбованість показниками інфляції, у зв'язку з чим регулятор може тричі підняти ключову ставку у 2022-у починаючи з вересня, повернувши ставку за депозитами до нуля вперше з 2014 року. Банк Англії, своєю чергою, вперше з 2004-го послідовно підвищив ставку на 25 б.п., до 0,5%, і не виключає подальшого посилення монетарної політики, що проводиться.

Азійські ринки продемонстрували змішану динаміку. Токійський Nikkei знизився на 0,7%, китайський CSI300 піднявся на 1,54%, а гонконзький Hang Seng додав 0,03%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів знижується на 0,17%.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість трежеріс зросла до 1,92%. Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні 92,5 долара за барель. Золото укріплюється до $1812 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4450-4500 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 56 пунктів, відбиваючи деяке ослаблення стурбованості інвесторів.

Технічна картина

S&P 500 знизився до 200-денної ковзної середньої, в районі якої знаходиться найближча підтримка індексу широкого ринку. RSI коливається біля позначки 50 пунктів. Індикатор MACD вказує на короткострокове відновлення позицій "биків", проте не підтверджує розвороту тренду.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»