Ринок США: огляд та прогноз на 8 липня. У фокусі уваги червнева зайнятість

Ринок напередодні

Сесію 7 липня основні американські фондові майданчики завершили у зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 1,5%, досягнувши 3903 пунктів, Nasdaq та Dow Jones виросли на 2,28% та 1,12% відповідно. Десять з 11 секторів, що входять до індексу широкого ринку, закрилися на позитивній території. У невеликому мінусі (-0,1%) завершили лише представники комунальної індустрії. Лідерами зростання стали енергетики (+3,5%) та компанії споживчого сектору (+2,5%).

Новини компаній

Плани Ілона Маска стати власником Twitter (TWTR: +1,52%) під загрозою зриву, оскільки сторона потенційного покупця дійшла висновку про неможливість перевірити спам-акаунти у соцмережі.

GameStop Corp. (GME: +15,06%) звільнила фінансового директора Майка Рекуперо. Крім того, компанія проводить оптимізацію штату, щоб підтримати розвиток бізнесу в умовах змін вимог до ігор та несприятливої ​​кон'юнктури загалом.

Глава секретної служби США стане одним із топ-менеджерів у службі безпеки Snap Inc. (SNAP: +5,74%)

Ми очікуємо

Кількість закритих вакансій у США за червень стала найнижчою за останні 14 місяців, але безробіття залишається поблизу допандемічних мінімумів. Це свідчить про напруженість ринку праці і є додатковим аргументом для ФРС знову підняти ставку на 75 б.п. на липневому засіданні. Кількість первинних заявок на допомогу з безробіття за минулий тиждень підвищилася на 4 тис., до 235 тис., досягнувши максимуму з першого тижня січня, хоча консенсус не передбачав змін. У фокусі уваги учасників торгів сьогодні буде звіт по ринку праці за червень. Прогноз передбачає появу 278 тис. нових робочих місць поза сільським господарством після 390 тис., зафіксованих у травні. Якщо ці очікування виправдаються, показник буде на мінімумах з квітня 2021 року. Середня погодинна заробітна плата, що розглядається як індикатор інфляції, за прогнозами, зросте на 0,3% м/м.

Зберігається інверсія між ставкою десяти- та дворічних трежеріс. Показник «десятирічок» напередодні становив 2,98%, а у «дворічок» дорівнював 3,01%.

Торги 8 липня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися різноспрямовано. Китайський CSI 300 втратив 0,33%, гонконзький Hang Seng додав 0,18%, японський Nikkei 225 зріс на 0,10%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $104 за барель. Золото торгується по  $1734 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3850-3900 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився без змін.

Технічна картина

S&P 500 росте четвертий день поспіль. Найближчою підтримкою залишається діапазон 3600–3660 пунктів. Індикатори RSI та MACD не дають певних сигналів до розвороту тренду, проте ми не виключаємо відскок до 4000.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»