Ринок США: огляд та прогноз на 8 листопада. Під дамокловим мечем інфляції

Ринок напередодні

Торги 5 листопада на основних американських фондових майданчиках завершились у зеленій зоні. Індекс S&P 500 збільшився на 0,37%, до 4698 пунктів, Nasdaq додав 0,2%, Dow Jones піднявся на 0,56%. У лідерах зростання опинилися сектори енергетики (+1,42%) на тлі позитивної динаміки нафтових котирувань та промисловості (+0,99%) завдяки відновленню в авіагалузі. Аутсайдером став сектор охорони здоров'я (-1,03%) через тиск препарату проти COVID-19 від Pfizer (PFE) на виробників вакцин.

Новини компаній

Квартальний звіт Airbnb (ABNB: +13%) перевищив очікування щодо EBITDA на 30% і відбив сильні очікування щодо бронювання на четвертий квартал 2021р.

Pfizer (PFE: +10,9%) опублікувала позитивні результати фази 2/3 дослідження препарату для лікування COVID-19 та незабаром планує подати заявку на EUA.

Peloton Interactive (PTON: -35,3%) відзвітувала гірше ніж очікувалось щодо виручки та EPS, а також представила слабкий прогноз щодо нових передплатників на повний 2021 рік, відзначаючи зниження попиту.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фінансові майданчики демонструють змішану динаміку. Палата представників ухвалила двопартійний інфраструктурний пакет обсягом $1 трлн після приєднання 13 республіканців до демократів. Законопроєкт відправлено на підписання президенту Байдену. Спікер нижньої палати парламенту Ненсі Пелосі відклала голосування щодо законопроєкту про соціальні витрати та клімат на суму $1,75 трлн: на думку демократів-центристів, спочатку потрібно домогтися збігу оцінок бюджету від Білого дому та Управління Конгресу. Втім, Джош Готхаймер, один із поміркованих демократів, вважає, що голосування відбудеться не пізніше 19 листопада. Проте законопроєкт може зазнати змін у верхній палаті парламенту, оскільки сенатор Манчин виступає проти включення до пакету заходів щодо надання оплачуваної декретної відпустки. Процес узгодження може тривати кілька тижнів. Не виключено, що на початку грудня парламенту доведеться паралельно з цим законопроєктом розглядати питання щодо фінансування уряду та підвищення стелі держборгу.

Напередодні сезону різдвяних покупок у центрі уваги ринку залишаються перебої у ланцюжках поставок. Проблема посилюється високим попитом: завдяки стимулюючим чекам, підвищенню зарплат та зростанню вартості активів заощадження домогосподарств досягли $2 трлн. За оцінками аналітиків BofA, у жовтні витрати по карткам збільшилися на 20% порівняно з аналогічним періодом 2019 року. NRF прогнозує зростання роздрібних продажів у листопаді-грудні щонайменше ніж на 8,5%, до нового рекорду. Надмірний попит у США та зростання споживчих витрат можуть призвести до більш тривалого періоду зростання цін, ніж очікує ФРС.

Азіатські ринки завершили торговельну сесію переважно у мінусі. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,43%, китайський CSI 300 додав 0,12%, японський Nikkei 225 втратив 0,35%. EuroStoxx 50 знижується на 0,09%.

Ціна на ф'ючерс Brent зростає до $83,7 за барель. Золото укріплюється до $1818 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4680-4730 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 60 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 продемонстрував відскок від верхньої межі висхідного каналу. Індикатор MACD сигналізує про згасання «бичачого» імпульсу, а RSI заглибився в зону перекупленості вище 70 пунктів. Дані фактори та форма останньої денної свічки свідчать про можливість короткострокового розвороту. Найближча підтримка розташована в області 50-денної ковзної середньої на рівні 4480 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»