Ринок США: огляд та прогноз на 9 листопада. Інфляція знову виходить на перший план

Ринок напередодні

Торги 8 листопада на основних американських фондових майданчиках завершились слабким зростанням. Індекс S&P 500 додав символічних 0,09%, досягнувши 4701 пункту, Nasdaq піднявся на скромні 0,07%, а Dow Jones став лідером зростання, підвищившись на 0,29%. Значно кращим за ринок у цілому виглядав сектор матеріалів (+1,23%), який підтримала позитивна динаміка котирувань виробників сталі. Повернення нафти на позитивну територію сприяло зростанню енергетичного сектора (+0,88%). В аутсайдери потрапили комунальний (-1,45%) та споживчий (-1,38%) сектори.

Новини компаній

Advanced Micro Devices (AMD: +10,1%) оголосила, що стала постачальником чіпів для дата-центрів Meta Platforms (FB: -0,74%).

Viatris (VTRS: +7%) підвищила прогноз продажів до кінця року, її виручка та EBITDA за третій квартал виявилися вищими за очікування.

Ілон Маск може продати 10% акцій Tesla, що належать йому (TSLA: -4,9%), оскільки за це проголосувала більшість опитаних ним у Twitter користувачів.

Ми очікуємо

За даними FactSet, близько 90% компаній, що входять до S&P 500 відзвітували за третій квартал. Їхній загальний прибуток на 10,3% перевищив консенсус. Це нижче середнього рівня за рік, що дорівнює 18,0%, але краще ніж середній за п'ять років, що становить 8,4%. Збої в ланцюжках поставок цього сезону звітів стали проблемою, що найбільше згадується. Очевидно, із нею зіштовхнулися представники всіх галузей. Багато компаній відзначили також зниження продажів через труднощі із закупівлями.

Дані індексу цін виробників та виступ голови ФРС Джерома Пауелла сьогодні переключать увагу інвесторів на тему інфляції. Це здатно чинити деякий тиск на вартість державних облігацій та оцінку компаній технологічного сектора. Ми очікуємо, що акції «вартості» сьогодні торгуватимуться краще за акції «зростання». Вони продовжать відігравати ухвалення закону про інфраструктурні реформи і можливе розширення можливостей щодо перенесення пов'язаних із зростанням цін витрат на кінцевого споживача. Виробники розраховують на позитивний ефект для бізнесу від модернізації транспортної інфраструктури.

Більшість майданчиків Південно-Східної Азії завершили сесію 9 листопада у невеликому мінусі: японський Nikkei 225 знизився на 0,75%, китайський CSI 300 опустився на символічні 0,03%. Гонконгський Hang Seng зріс на 0,21%. EuroStoxx 50 з відкриття торгів не показує значної динаміки.

Ф'ючерс Brent котирується по $83,43 за барель. Золото подорожчало до $1827 за тройську унцію. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,50%.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4670-4720 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 60 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 продемонстрував відскок від верхньої межі висхідного каналу. Індикатор MACD сигналізує про згасання "бичачого" імпульсу, а RSI просунувся в зону перекупленості, піднявшись вище 70 пунктів. Дані фактори та форма останньої денної свічки сигналізують про можливість короткострокового розвороту вниз. Найближча підтримка розташована в області 50-денної середньої ковзної на рівні 4480 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»