Ринок США: огляд і прогноз на 1 березня. Весна починається на позитиві

Ринок напередодні

Торги 26 лютого американські фондові майданчики завершили переважно в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,48%, до 3811 пунктів, Dow Jones впав на 1,5%, проте NASDAQ додав 0,56%. Прибутковості трежеріс залишалися в центрі уваги. Їх зниження дозволило технологічному сектору стати лідером зростання з результатом +0,6%. Втім, 8 з 11 секторів закінчили сесію у помітному мінусі. Аутсайдером стала енергетична галузь, яка скорегувалася на 2,3%.

Новини компаній

Результати Airbnb (ABNB: +13,3%) виявилися кращими за консенсус-прогнози, компанія розраховує продемонструвати зростання виручки в першому кварталі 2021 року.

Виручка маркетплейса Etsy (ETSY: +11,5%) значно перевершила очікування, прогнози компанії також виявилися сильнішими.

Virgin Galactic (SPCE: -11,9%) знову перенесла тестовий запуск SpaceShipTwo, тепер політ запланований на травень.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. У вихідні палата представників Конгресу США схвалила пакет антикризових заходів обсягом $1,9 трлн, запропонований президентом Байденом. Наступний етап - обговорення і внесення правок у програму в Сенаті. Підвищення мінімальної ставки оплати праці до $15 за годину, швидше за все, буде виключено з фінальної версії законопроекту. Учасники ринку як і раніше очікують прийняття законопроекту в середині березня.

Крім того, у вихідні американські регулюючі органи схвалили антиковідну вакцину, створену Johnson & Johnson. Рішення було очікуваним, проте новина сприяє посиленню оптимістичного настрою інвесторів. Близько 4 млн доз буде поширено відразу, а до кінця червня очікуються поставки загальним обсягом 100 млн доз. Головний епідеміолог США Ентоні Фаучі зазначив, що всі три схвалені на сьогодні і доступні американцям вакцини, включаючи продукти Pfizer і Moderna, ефективні. Тенденція до скорочення числа госпіталізованих з коронавірусною інфекцією зберігається.

У короткостроковій перспективі волатильність буде підвищеною, і визначальним фактором привабливості ринку акцій залишаться прибутковості трежеріс. Втім, позитив у новинному тлі переважає, тому акції здатні розвернутися вгору після зниження минулого тижня.

Азіатські фондові майданчики закрилися у зеленій зоні. Китайський CSI300 підвищився на 1,54%, гонконгський Hang Seng піднявся на 1,63%, японський Nikkei225 виріс на 2,41%. Європейський EuroStoxx50 додає 1,4%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,43%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $65. Золото дорожчає до $1750.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде схильний до зростання і протестує рівень 3870 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Цього понеділка буде опублікований індекс ділової активності у виробничому секторі від ISM за лютий. Прогноз передбачає зростання на 0,1 пункту у порівнянні з січневим значенням, до 58,8. Темпи відновлення виробничого сектора США залишаються високими, що вже відобразив попередній індекс PMI від агентства Markit.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився до 81 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індекс широкого ринку знайшов сильну підтримку в області психологічно значимого рівня 3800 пунктів, біля якого пролягає 50-денна змінна середня і де короткострокова корекція здатна завершитися.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»