Ринок США: огляд і прогноз на 1 лютого. Приводів для обвалу немає

Ринок напередодні

Сесію 29 січня американські фондові індекси завершили в глибокому мінусі. Індекс S&P500 впав на 1,93%, до 3714 пунктів, NASDAQ знизився на 2%, Dow Jones - на 2,03%. Тиждень завершився з низьким апетитом до ризику на тлі побоювань з приводу формування «бульбашки» на ринку через рекордну активність приватних інвесторів. Усі 11 секторів завершили торги на негативній території. Захисний сектор комунальних послуг виглядав сильніше широкого ринку, втративши лише 0,55%. Список аутсайдерів очолив сектор енергетики, який впав на 3,39%.

Новини компаній

Виручка виробника мікросхем Skyworks Solutions (SWKS: +5,9%) значно перевершила очікування завдяки комплектуючим для продукції Apple.

Результати Charter Communications (CHTR: -7,2%) відбили ослаблення попиту на домашній інтернет у порівнянні з попередніми кварталами.

Chevron (CVX: -4,3%) розчарувала інвесторів слабким прогнозом на 2021 рік, а квартальні результати недотягли до консенсусу очікувань.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. У фокусі уваги залишається підвищена активність приватних інвесторів на фондовому ринку США. Продовження шорт-сквіз може чинити тиск на настрої учасників ринку, змушуючи деякі хедж-фонди фіксувати довгі позиції для покриття збитків. Проте, на наш погляд, на поточний момент у ринку немає драйверів для значного падіння. Легка корекція є найбільш вірогідним сценарієм.

У вихідні республіканці виступили з пропозицією затвердити пакет фіскальних стимулів в обсязі $600 млрд, тобто втричі менше, ніж передбачає програма Байдена ($1,9 трлн). У проект республіканців включені прямі виплати обсягом $1000 для певних груп населення. Вважаємо, що обсяг стимулювання в процесі переговорів між фракціями парламенту може піднятися до $800-1000 млрд. Імовірно, учасники ринку будуть задоволені будь-яким пакетом стимулів, що включає чеки для населення і підтримку прищепної кампанії, якщо він буде прийнятий досить швидко, в лютому-березні.

Епідеміологічна ситуація в США продовжує поліпшуватися, а темпи вакцинації прискорюються. Крім того, квартальні результати компаній виявляються переважно кращими за очікування, тому фактори підтримки у ринку є.

Азіатські фондові майданчики закрилися в зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на 1,55%, гонконгський Hang Seng піднявся на 2,15%, китайський CSI300 - на 1,23%. Європейські майданчики теж в плюсі. EuroStoxx50 додає 1,2%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,08%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $55. Золото дорожчає до $1860.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні проведе сесію в діапазоні 3690-3770 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Цього понеділка вийдуть дані індексу ділової активності у виробничому секторі від ISM за січень. Прогноз передбачає значення 60 проти грудневого 60,7, що буде означати невелике уповільнення темпів відновлення. Не чекаємо негативного сюрпризу від цієї статистики. Нагадаємо, що аналогічний індекс від Markit в січні продемонстрував зростання з 57,1 до 59,1, що дозволяє сподіватися на позитивний результат і від інституту ISM.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 68 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше схильний до висхідного руху в середньостроковій перспективі. У короткостроковій корекція має шанси продовжитися, оскільки індикатор MACD перебуває на негативній території, а індекс широкого ринку опустився нижче межі рівновіддаленого каналу. Напередодні S&P500 протестував підтримку в області 50-денної ковзної середньої, але поки не зміг закріпитися нижче неї: покупці проявили силу.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»