Ринок США: огляд і прогноз на 1 жовтня. Вся увага на фіскальні стимули

Ринок напередодні

Кінець кварталу 30 вересня американські індекси завершили на мажорній ноті. Індекс S&P 500 виріс на +0,83%, досягнувши 3363 пунктів, Dow Jones додав +1,20%, NASDAQ підвищився на +0,74%. Каталізатором зростання став більший оптимізм щодо нових фіскальних стимулів. Макростатистика також надала підтримку. Сектор охорони здоров'я став лідером зростання з результатом +1,68%.

Новини компаній

Datadog (DDOG: +12,4%) оголосив про стратегічне партнерство з Microsoft (MSFT: +1,5%). Клієнти MS Azure зможуть вигідніше використовувати рішення Datadog.

Квартальні результати виробника елементів пам'яті Micron (MU: -7,4%) виявилися непоганими, але прогнози менеджменту не задовольнили інвесторів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Учасники ринку натхнені зростаючими шансами на прийняття законопроекту про фіскальних стимулів. За останніми повідомленнями мова може йти про пакет обсягом $1,6 трлн, який буде включати виплату $400 в тиждень для безробітних. Це на $600 млрд менше, ніж пропонують демократи, тому ризик розбіжностей присутній. У законодавців залишилося всього 2 дні, щоб домовитися. На ринку починає переважати оптимістичний настрій, але ми вважаємо, що надії на прийняття стимулів до виборів все ще є досить крихкими. Оптимізм може не виправдатися, що призведе до розпродажу.

В Європі епідеміологічна ситуація продовжує погіршуватися, і ризик нової хвилі в США буде стримувати оптимізм інвесторів, як і збереження політичної невизначеності. На думку більшості експертів, перші дебати не вплинули на думку електорату істотно.

Багато азіатські майданчики сьогодні були закриті: японський Nikkei - з технічних причин, китайські і гонконгські біржі - в зв'язку зі святами. Європейські індекси без єдиної динаміки. Британський FTSE росте на +0,8%.

Ставка по 10-річним трежеріс зростає до 0,70%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується на рівень менше $42. Золото зростає до $1900.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії спробує досягти області 3410-3430 пунктів, але ймовірність різкого розпродажу змушує бути обережними в прогнозі.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс ділової активності у виробничому секторі (PMI) від ISM за вересень. Очікується значення 56,4 проти 56 в серпні, що може вказувати на прискорення темпів відновлення у виробничому секторі. Відзначимо, що за останні 6 релізів фактичні значення були кращими за очікувані. Крім того, аналогічний індекс від Markit минулого тижня виявився краще консенсус-прогнозу.

Звіти

Сьогодні квартальний звіт представить PepsiCo (PEP). Очікується, що виручка за підсумками кварталу складе $17,2 млрд, без змін до минулорічного значенням за аналогічний період, а EPS зменшиться до $1,49 в порівнянні з $1,54 роком раніше. Інвестори очікують побачити відновлення попиту на продукцію компанії після падіння в минулому кварталі.

Також квартальні результати опублікує Constellation Brands, великий виробник алкогольних напоїв. Очікується, що виручка скоротиться на 6% і складе $2,2 млрд, при цьому EPS зменшиться з торішніх $2,72 до $2,50. Коментарі менеджменту по оптимізації портфеля брендів і прогнози щодо попиту на алкогольну продукцію будуть у фокусі уваги інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до продовження короткострокової висхідної динаміки, так як покупці змогли подолати 50-денну ковзну середню. У середньостроковій перспективі бічний рух продовжиться, поки S&P500 знаходиться в діапазоні 3210-3430 пунктів. «Бикам» необхідно подолати рівень 3430 для поліпшення середньострокових перспектив індексу широкого ринку.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»