Ринок США: огляд і прогноз на 10 березня. Динаміка прибутковості трежеріс повернула лідерство технологіям

Ринок напередодні

Торги 9 березня американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 1,42%, до 3875 пунктів, NASDAQ підвищився на 3,69%, Dow Jones додав 0,1%. Драйверами зростання виступили ІТ-компанії (+3,41%) і представники циклічних споживчих товарів (+3,8%). Гірше ринку торгувалися фінансовий (-0,86%), промисловий (-0,39%) і енергетичний (-1,91%) сектори. Підтримку зростаючим галузям надало зниження ставки за казначейськими бондами до 1,53%.

Новини компаній

Акції Tesla (TSLA: +19,6%) злетіли на тлі ралі виробників електромобілів, що відносяться до компаній «зростання».

Boeing (BA: +2,9%) відзвітував про збільшення обсягу замовлень за лютий вперше з листопада 2019 року.

Del Taco Restaurants (TACO: +1,5%) продемонструвала виручку відповідно до власного прогнозу, а її EPS перевищив очікування.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Зниження ставок за 10-річними трежеріс до 1,53% дозволило технологічному індексу NASDAQ відскочити після падіння напередодні. Ми як і раніше відзначаємо перетікання капіталу в акції «вартості», проте у акцій «зростання» є шанси продовжити відновлення за умови збереження у інвесторів підвищеного апетиту до ризику. Позитивним фактором для китайського фондового ринку стала підтримка від державних фондів.

Сьогодні палата представників Конгресу США проведе голосування з питання схвалення пакету стимулювання в обсязі $1,9 трлн.

Оптимістичні новини прийшли з фронту боротьби з пандемією. За даними дослідження, опублікованого у медичному журналі New England Journal of Medicine, вакцина Pfizer/BioNTech в лабораторних умовах викликала імунну відповідь на бразильський штам COVID-19. В учасників останньої стадії клінічних випробувань були виявлені антитіла до нових штамів.

Азіатські фондові майданчики закрилися в зеленій зоні. Китайський CSI300 виріс на 0,9%, гонконгський Hang Seng додав 0,12%, японський Nikkei225 підвищився на символічні 0,03%. Європейський EuroStoxx50 піднявся на 0,4%.

Апетит до ризику трохи посилився. Ставка за 10-річними трежеріс знизилася до 1,53%. Ф'ючерс на нафту марки Brent падає до $67. Золото зростає до $1717.

За нашими очікуваннями, S&P500 проведе майбутню сесію в діапазоні 3840-3900 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

10 березня варто звернути увагу на публікацію даних по базовому індексу споживчих цін (ІСЦ) за лютий. Прогноз передбачає зростання показника на 0,2% м/м після 0,1% м/м місяцем раніше. Базовий індекс відображає динаміку цін на товари і послуги за винятком продуктів харчування і енергоносіїв. Загальний індекс споживчих цін, як очікується, підвищиться на 0,4% м/м після зростання на 0,3% м/м в січні.

Звіти

Сьогодні американський технологічний гігант Oracle (ORCL) опублікує результати за третій квартал 2021 фінансового року. Консенсус-прогноз закладає підвищення виручки на 2,7% р/р, до $10,07 млрд, у рамках продовження позитивного тренду другого півріччя і при EPS на рівні $1,11 (+14,4% р/р), що вище значення верхньої межі цільових показників компанії. Позитивна динаміка квартальних операційних результатів здатна зміцнити довіру інвесторів до цінних паперів ORCL. Зокрема, ми очікуємо, що стійке зростання виручки в сегменті хмарних сервісів, яке відбулося кварталом раніше, буде продовжуватися.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 83 зі 100, що відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році. Стурбованість щодо негативних наслідків пандемії COVID-19 продовжує слабшати завдяки масовій вакцинації та позитивній динаміці фондового ринку.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індикатор RSI подолав нейтральний рівень 50 пунктів. У короткостроковій перспективі вірогідне продовження консолідації поблизу 50-денної ковзної середньої. Найближчою точкою опору виступає рівень 3925 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»