Ринок США: огляд і прогноз на 10 грудня. Для вакцини настав день Х

Ринок напередодні

Торги 9 грудня американські фондові індекси завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,79%, до 3673 пунктів, Dow Jones втратив 0,35%, NASDAQ впав на 1,94%. При цьому серйозних приводів для зниження не було. Інвестори фіксували позиції в акціях FAANG і перекуплених паперах хмарних компаній напередодні рішення FDA з питання схвалення вакцини. На цьому тлі технологічний сектор виступив аутсайдером з результатом -1,88%. Сильніше за ринок виглядали представники енергетики (+0,32%) і промисловості (+0,24%).

Новини компаній

Рітейлер товарів для дому Lowe's (LOW: +5,9%) оприлюднив прогнози на 2021 рік, які перевершили очікування аналітиків.

Квартальні результати рітейлера відеоігор Gamestop (GME: -19,4%) не дотягли до консенсусу, тому що високий попит на онлайн-покупки ігор призводить до зниження потреби у відвідуванні оффлайн-магазинів.

Федеральна торгова комісія і 46 американських штатів подали антимонопольний позов проти Facebook (FB: -1,9%).

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно бічну динаміку. Фокус уваги інвесторів спрямований на сьогоднішнє засідання комісії FDA, за підсумками якого, швидше за все, буде дано дозвіл на застосування антиковідної вакцини Pfizer і BioNTech. Один з наукових радників Білого дому напередодні припустив, що комісія загострить увагу на появу алергічної реакції на препарат у деяких пацієнтів з Великобританії, які пройшли вакцинацію на цьому тижні. Проте це не повинно перешкодити схваленню вакцини для екстреного використання в США.

Вчорашня корекція здатна посилитися і після позитивного рішення FDA, оскільки великі інвестиційні фонди діють за принципом «купуй на чутках - продавай на фактах». Найбільш глибокою може виявитися просадка технологічного сектора, адже в оцінках низки компаній закладений сценарій неповного повернення до звичного до пандемії способу життя. Вакцинація створює ризик для таких акцій.

Статистика захворюваності COVID-19 в США продовжує викликати побоювання. Вчора було зафіксовано 3 тисячі смертей серед пацієнтів з цим діагнозом. Це максимум з початку пандемії. Місця для надання допомоги тяжкохворим закінчуються в третині регіонів США.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei втратив 0,23%, китайський CSI300 знизився на 0,04%, гонконгський Hang Seng опустився на 0,35%. Європейські індекси в плюсі. EuroStoxx50 зростає на 0,24%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 0,93%. Ф'ючерс на нафту Brent торгується вище $49. Золото дешевшає до $1830.

Очікуємо, що S&P500 в ході сьогоднішніх торгів протестує рівень 3645 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані щотижневі дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття. Прогноз передбачає збільшення показника з 712 тис. тижнем раніше до 725 тис. Ринок праці досить непогано переживає нові обмеження, що вводяться в різних штатах. Проте ситуація далека від стабільності, і найближчим часом є підстави очікувати масових звільнень.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 62 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до консолідації, при цьому присутній ризик більш глибокої корекції. Торги напередодні відкрилися на максимумі і закрилися нижче мінімуму попереднього дня, тому сформувався розворотний свічковий патерн «поглинання». За індикатором MACD формується «ведмежа» дивергенція. Рекомендуємо проявити обачність. Співвідношення ризику і прибутковості для короткострокових покупців виглядає несприятливим.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»