Ринок США: огляд і прогноз на 10 лютого. Сезон звітів продовжує радувати

Ринок напередодні

Торги 9 лютого американські фондові майданчики провели у вузьких діапазонах. Індекс S&P500 знизився на 0,11%, до 3911 пунктів, Dow Jones втратив символічні 0,03%, NASDAQ додав 0,14%. Висхідний рух призупинився через відсутність нових драйверів. Сектор енергетики скорегувався на 1,52% після ралі напередодні. Найбільш сильним виглядав сектор нерухомості, який додав 0,47%.

Новини компаній

Результати розробника ігор Take-Two Interactive Software (TTWO: -6,1%) перевершили очікування, але акції скорегувалися через відсутність ясності в графіку релізів ігор на 2022 фінансовий рік.

Платформа електронної комерції Shopify (SHOP: +6,5%) оголосила про інтеграцію методу оплати Shop Pay в Facebook і Instagram.

Electronic Arts (EA: +2,6%) купує розробника мобільних ігор Glu Mobile (GLUU: +35%) за грошові кошти. Сума операції складе $2,1 млрд.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Новинний фон спокійний. Адміністрація Байдена в понеділок заявила, що пакет фіскальних стимулів буде прийнятий, швидше за все, за допомогою спрощеної процедури голосування, що вимагає лише більшості голосів демократів для схвалення. Втім, це вже було досить очікуваним сценарієм, оскільки президент Байден, більшість демократів, а також міністр фінансів Джанет Йеллен наполягають на значному обсязі антикризової програми. Даний позитивний фактор продовжує підтримувати покупців, але в значній мірі він вже врахований в котируваннях. Залишається лише питання про те, яких змін зазнає законопроект, щоб його схвалили демократи-центристи.

Квартальні результати представили понад 65% компаній, що входять до S&P500. Позитивним фактором виступає оптимістичний настрій менеджменту корпорацій і підвищення консенсус-прогнозів аналітиків щодо зростання EPS за поточний квартал з 15,7% р/р до 21,2% р/р. Очікування щодо прибутку за другий квартал також поліпшуються. Компанії продемонстрували високі здібності до адаптації, оптимізувавши витрати. Крім того, значну роль відіграють швидке відновлення глобального попиту, зростання цін на нафту і масштабна державна підтримка у вигляді прямих виплат населенню.

Азіатські фондові майданчики закрилися в зеленій зоні. Японський Nikkei додав 0,19%, гонконгський Hang Seng піднявся на 1,91%, китайський CSI300 виріс на 2,14%. Європейський EuroStoxx50 додає 0,1%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,16%. Ф'ючерс на нафту Brent піднімається вище $61. Золото дорожчає до $1845.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутні торги в діапазоні 3890-3930 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Цієї середи буде опублікований базовий індекс споживчих цін за січень. Очікується зростання на 0,2% м/м після 0,1% м/м в грудні. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року показник здатний підвищитися на 1,5%. Інфляційний тиск як і раніше залишається слабким навіть на тлі ультрам'якої грошової політики і фіскального стимулювання. Прискорення інфляції можна чекати у другій половині 2021 року.

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить Coca-Cola (KO). Ринок очікує зниження EPS на 4,5% р/р, до $0,42. Виручка може скоротитися на 5% р/р, до $8,61 млрд. Інвестори готуються до чергового спаду продажів, адже бізнес залишається під тиском через обмежену мобільність споживачів і різке зниження кількості спортивних і культурних масових заходів. Операційна маржинальність буде у фокусі уваги.

За четвертий квартал відзвітує також General Motors (GM). Згідно до консенсус-прогнозу, виручка автогіганта виросте на 17% р/р, до $35,19 млрд, а EPS складе $1,59 проти збитку $0,16 у четвертому кварталі 2019 року. Очікуємо коментарі менеджменту щодо продовження трансформації бізнесу. Ризиком на даний момент виступає збереження дефіциту напівпровідникових чіпів, необхідних для виробництва автомобілів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 57 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться в середньостроковому висхідному тренді. Торгова сесія напередодні не змінила загальну картину. Верхня межа тренда на рівні 3920 пунктів все ще є значною перешкодою. Після зростання індексу S&P500 на 4% на минулому тижні цілком імовірна короткострокова консолідація.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»