Ринок США: огляд і прогноз на 10 серпня. Американо-китайська війна санкцій тисне на котирування

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні торгуються різноспрямовано на тлі чергової ескалації американо-китайського конфлікту і нездатності законодавців США прийняти новий пакет стимулів. Зберігаються ризики, пов'язані з епідемією коронавірусу. Число тих, що заразилися COVID-19 в Штатах перевищило 5 млн, при цьому швидкість поширення залишається нижче пікових значень липня.

Конгресменам не вдалося узгодити новий пакет економічної допомоги у встановлені терміни, тому Дональд Трамп президентським указом продовжив виплату підвищених допомоги з безробіття і призупинив збір податків. Тим часом лідер демократів Ненсі Пелосі і міністр фінансів Стівен Мнучін заявили про готовність продовжити діалог. Учасники ринку не надто стурбовані тупиком в переговорах, так як вірять, що угода рано чи пізно буде досягнуто.

Також інвестори стежать за розвитком американо-китайських відносин. Адміністрація Трампа ввела санкції проти керівника Гонконгу Керрі Лам і інших офіційних осіб через їх ролі в обмеженні політичних свобод. У відповідь Китай застосував санкції щодо таких американських політиків, як Тед Круз і Марко Рубіо. 15серпня мають пройти переговори між США і КНР, на порядку яких дотримання сторонами прийнятої в січні торгової угоди.

Торги в Японії сьогодні не проводяться. Решта азіатських фондових індексів рухаються різноспрямовано. Шанхайський CSI300 в плюсі на +0,4%, гонконгський Hang Seng знижується на -0,6%. Біржі Європи втрачають близько -0,5%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, посилюється. Ставка по 10-річним трежеріс знаходиться поблизу 0,56%. Жовтневий ф'ючерс на Brent піднімається до $45. Золото залишається в нулі біля $2030. Апетит до ризику невпевнений. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде коливатися поблизу 3300 пунктів.


Технічна картина

Технічно S & P500 виглядає непогано, але перекупленість назріває. Гепи на рівні 3307 і 3272 пунктів загрожують закритися. Показники Моментум при цьому виглядають впевнено. MACD повернувся на позитивну територію. Індикатор оновлює локальні максимуми разом з ринком, що зменшує ризик «ведмежою» дивергенції. RSI наближається до зони перекупленості, але до її настання S&P500 все ще здатний оновити лютневі вершини. У разі розвитку «ведмежих» настроїв підтримкою для S&P500 здатний стати рівень 3180 пунктів, а далі - 200-денна середня в районі 3050 пунктів.


В полі зору

Один з ключових гравців готельного бізнесу Marriott International (MAR) 10 серпня опублікує фінансові результати за другий квартал. Через дуже низького рівня відвідуваності (occupancy rate) у квітні виручка з кожного доступного номера (RevPAR), ймовірно, впаде у декілька разів. Компанія робить опір на розвиток в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, де попит на туристичні послуги посилюється. Однак невелика частка АТР у виручці не дозволяє компенсувати втрати, понесені в інших регіонах присутності. Недостатньо швидке скорочення операційних витрат вдарить по валовій маржі, падіння якої буде порівнянно з падінням виручки. Звітний період стане найгіршим для компанії в цьому році, але основна частина негативу, на наш погляд, вже врахована в котируваннях Marriott.

12 серпня за минулий квартал відзвітує один з найбільших в світі виробників мережевого устаткування Cisco Systems Inc. Очікується, що компанія повідомить про падіння виручки через збої в ланцюжку поставок, викликаних пандемією, і зниженні витрат споживачів на мережеве обладнання. У той же час менеджмент компанії може дати помірно позитивний прогноз. Витрати на корпоративні ІТ-системи стабілізувалися і покращилися, що може забезпечити збільшення продажів в наступних кварталах. Компанії воліють перенаправляти витрати на покупку продуктів для налагодження роботи у віддаленому режимі, такі як WebEx, а також на хмарні мережі і безпеку. Ця тенденція сприятлива для Cisco.

13 серпня 2020 року звітування за другий квартал опублікує Applied Materials - один з провідних виробників обладнання для виробництва напівпровідників. Поточний консенсус аналітиків припускає зростання виручки компанії на 17,4% р/р при підвищенні операційного прибутку на 28,5% р/р. Ми очікуємо збільшення виручки від напрямку устаткування для виробництва кремнієвих елементів і від підсегментих сервісів. Поліпшення показників забезпечить зростання продажів чіпів пам'яті, ЦП і графічних процесорів, в також мобільних SoC в світі. Підсегмент обладнання для виробництва дисплеїв може продемонструвати більш слабкі результати, але збереже позитивну динаміку. Ми прогнозуємо сильну звітність Applied Materials з урахуванням успішних результатів таких її конкурентів, як Lam Research і KLA, і ключових клієнтів компанії (TSMC, Samsung, Micron, SK Hynix), частина з яких підвищила оцінки капітальних витрат. У перспективі декількох кварталів ослаблення попиту на рішення в сегменті напівпровідників не проглядається. Тим часом песимістичні оцінки менеджментом середньострокових трендів можуть чинити тиск на котирування.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»