Ринок США: огляд і прогноз на 10 вересня. S&P500 чекає оновлення драйверів зростання

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні торгуються нерішуче, так як видимих причин для зростання не спостерігається. У центрі уваги залишається конфлікт між КНР і США, динаміка захворюваності коронавірусною інфекцією і обговорення фіскальних стимулів в Сенаті.

Більше 1000 американських віз для громадян Китаю були відкликані, як повідомляється, з міркувань національної безпеки.

Рекордне число тих, що заразилися COVID-19 - більш 95,7 тис. зафіксовано в Індії. В інших країнах Азії епідеміологічна обстановка поступово поліпшується, а в Європі захворюваність продовжує зростати. 

Одне з подій дня для інвесторів - засідання ЄЦБ, за підсумками якого буде ухвалено рішення про розмір процентної ставки. Втім, змін у грошово-кредитній політиці не очікується, але регулятор може посилити м'яку риторику, що здатне підтримати фондовий ринок.

Азіатські майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei додав на +0,88%, гонконгський Hang Seng знизився на -0,64%. 

Європейські біржі переважно в червоній зоні: EuroStoxx50 знижується на -0,3%. Британський FTSE100 на -0,7%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, зберігається. Ставка по 10-річним трежеріс залишається близько 0,68%. Ф'ючерс Brent знижується до $40,4. Золото коливається поблизу $1945. 

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде торгуватися в діапазоні 3370-3455 пунктів в умовах відсутності явних драйверів для спрямованого руху.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні варто звернути увагу на публікацію даних індексу цін виробників (PPI) за серпень, так як в липні цей інфляційний індикатор несподівано підвищився на 0,6%. Очікується, що в серпні індекс цін виробників виросте на 0,2%.

Також сьогодні вийдуть щотижневі дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття. Консенсус закладає зниження показника до 846 тис. Всупереч раніше з'явилися побоюванням друга хвиля епідемії не зробила помітного впливу на відновлення ринку праці.

Звіти

За 2ий квартал відзвітує один з найбільших за розміром виручки розробників програмних продуктів в світі Oracle. Консенсус передбачає нульову зміну виручки при зростанні скоригованої EPS з торішніх $0,81 до $0,86. Ми прогнозуємо, що сегмент апаратних рішень продовжить демонструвати негативну динаміку через те, що потенційні покупці цих продуктів змушені скорочувати капзатрати. Найбільш стійким залишається сегмент програмних рішень.

Квартальні результати представить Peloton Interactive, виробник технологічних тренажерів, попит на які збільшився в період самоізоляції. Очікується зростання виручки більш ніж на 160%, до $586 млн. При цьому після збитку на акцію в розмірі $0,14, отриманого роком раніше, компанія здатна зафіксувати EPS на рівні $0,11. Інвестори також чекають інформації про те, як друга хвиля коронавірусної епідемії в США відбилася на продажах компанії.

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає більш впевнено, ніж напередодні. В ході вчорашньої сесії «бики» перехопили короткострокову ініціативу після зростання вище позначки 3380. Проте індекс широкого ринку схильний до продовження спадного руху, так як індикатор MACD все ще знаходиться на негативній території. У разі відновлення корекції важливим рівнем підтримки для S&P500 стане область 3300-3330 пунктів. Впевнене зростання вище 3455 підтвердить силу покупців. Вважаємо, що сценарій бокового руху в найближчі торговельні сесії найбільш імовірний.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»