Ринок США: огляд і прогноз на 11 грудня. Апетит до ризику знижується

Ринок напередодні

Торги 10 грудня американські фондові індекси завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 опустився на 0,13%, до 3668 пунктів, Dow Jones втратив 0,23%, а NASDAQ виріс на 0,54%. Інвестори не змогли визначитися із напрямком руху ринку і зайняли вичікувальну позицію. Відзначимо, що акції малої капіталізації показали більш виражену позитивну динаміку: індекс Russel2000 виріс на 1,08%. Сектор промисловості виступив аутсайдером, втративши 0,93%.

Новини компаній

Менеджмент Starbucks (SBUX: +5%) представив позитивний погляд на перспективи компанії у наступні кілька років.

Snap (SNAP: +8,1%) і Twitter (TWTR: +8,4%) оголосили про партнерство в сфері інтеграції сервісів. Твітами можна буде ділитися на платформі Snapchat.

Квартальні результати Adobe (ADBE: -1,4%) виявилися кращими за очікування, але її акції при цьому скорегувалися.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. У фокусі уваги - рішення групи експертів FDA, яка рекомендувала схвалити вакцину від коронавірусу, розроблену Pfizer і BioNTech. Втім, офіційний дозвіл на застосування цього препарату видано не було, хоча учасники ринку розраховували саме на це. Тепер ринок передбачає, що позитивне рішення буде прийнято у ці вихідні, і потім протягом 24 годин перші 6,4 млн доз будуть відправлені до різних штатів. Очікування отримання дозволу на використання вакцини протягом трьох місяців служило головним драйвером зростання ринку. У зв'язку з цим прогнозуємо, що інвестори продовжать фіксацію позицій, яка призведе до корекції.

Відсутність подальшого прогресу в переговорах про пакет заходів допомоги економіці США, збереження напружених відносин з Китаєм і статистика захворюваності COVID-19 виступають факторами, що знижують апетит до ризику в короткостроковій перспективі. Тривожним сигналом вчора стала публікація даних про заявки на допомогу з безробіття. Їх число за тиждень несподівано збільшилося до 853 тис. при прогнозі 725 тис.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в мінусі. Японський Nikkei втратив 0,39%, китайський CSI300 впав на 1,03%, хоча гонконгський Hang Seng додав 0,36%. Європейські індекси знижуються. EuroStoxx50 опустився на 1,1%.

Апетит до ризику слабкий. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 0,89%. Ф'ючерс на нафту Brent піднявся вище $50. Золото торгується біля $1830.

Очікуємо, що S&P500 в ході торгів цієї п'ятниці протестує рівень 3615 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований попередній індекс очікувань і індекс настрою споживачів від Університету Мічигану за грудень. Консенсус передбачає зростання першого показника з 70,5 до 71 при зниженні другого з 76,9 до 76,5 пункту. Індекс очікувань повинен отримати стимул до зростання завдяки надії споживачів на масову вакцинацію. До пандемії індекс настроїв знаходився на рівні 99-100, тиск на нього продовжує спричиняти відсутність нового пакету заходів економічної допомоги і стабілізації епідеміологічної ситуації.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 59 зі 100. Показник все ще відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до консолідації, але присутній і ризик більш глибокої корекції. Напередодні індекс широкого ринку знайшов підтримку на рівні попереднього історичного максимуму 3645 пунктів. За індикатором MACD сформувалася «ведмежа» дивергенція, а сам індикатор перейшов на негативну територію. Рекомендуємо проявити обережність. Співвідношення між ризиком і прибутковістю для короткострокових покупців виглядає несприятливим.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»