Ринок США: огляд і прогноз на 11 лютого. Інвестори чекають на відкриття економіки

Ринок напередодні

Торги 10 лютого американські фондові майданчики завершили без значних змін. Індекс S&P500 знизився на символічні 0,03%, до 3910 пунктів, Dow Jones додав 0,2%, NASDAQ втратив 0,25%. Протягом дня втрати S&P500 досягали 0,6%, але його слабкість виявилася тимчасовою. Нові драйвери руху були відсутні, проте оптимізм щодо фіскальних стимулів залишався підвищеним. Сектор циклічних споживчих товарів виглядав помітно слабше за ринок (-0,94%) через акції Tesla, які впали на 5,25%.

Новини компаній

Результати Twitter (TWTR: +13,2%) перевершили консенсус по виручці і EBITDA, але приріст аудиторії виявився гіршим за очікування.

Сервіс таксі Lyft (LYFT: +4,8%) продемонстрував квартальну виручку вище за очікування. Компанія заявила, що здатна вийти на прибуток у третьому кварталі.

Операційний прибуток General Motors (GM: -2,1%) виявився вищим за загальноринкові очікування. При цьому, як і припускали аналітики, компанія попередила про дефіцит напівпровідників.

Розробник сервісів для знайомств Match (MTCH: +7,7%) придбаває південнокорейську компанію Hyperconnect за $1,7 млрд.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Новинний фон залишається спокійним. Сильними факторами підтримки оптимізму залишаються ультрам'яка монетарна і стимулююча фіскальна політики. Голова ФРС Джером Пауелл в рамках вчорашнього виступу у Нью-Йорку знову підтвердив прихильність до курсу на низькі ставки, а також зазначив, що відкриття економіки призведе до істотного збільшення споживчих витрат. Втім, інфляційний тиск, за словами Пауелла, може виявитися нестійким, а саме від інфляції та безробіття будуть залежати подальші параметри ГКП.

Епідеміологічна ситуація в світі і Європі поліпшується, захворюваність у багатьох країнах відкотилася далеко від пікових значень. Проте в Німеччині влада вирішила продовжити антиковідні заходи до 7 березня. У свою чергу, прем'єр-міністр Великобританії представить план відкриття економіки протягом двох тижнів. У США влада теж не поспішає зі зняттям обмежень, поки послаблення вводяться точково. Наприклад, у Нью-Йорку планується відкриття ресторанів з приводу Дня святого Валентина (для закладів громадського харчування це один з найбільш завантажених днів у році). Втім, заповнюваність буде обмежена 25% від максимальної. Новинний фон навколо боротьби з коронавірусом залишається позитивним.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. В Японії і Китаї вихідний, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,45%, австралійський ASX втратив 0,1%. Європейський EuroStoxx50 додає 0,4%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,14%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $61. Золото тримається вище $1840.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутні торги в діапазоні 3890-3930 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні вийдуть щотижневі дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття. Очікується продовження тенденції до зниження цього показника (до 757 тис. після 779 тис. тижнем раніше) у міру поліпшення умов на ринку праці і зменшення потреби компаній в оптимізації витрат, в тому числі на оплату праці.

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить The Walt Disney (DIS). Виручка, за прогнозами, знизиться на 24% р/р, до $15,89 млрд. Консенсус закладає скоригований чистий збиток на рівні $0,33 на акцію. У сегмента парків розваг і споживчих товарів є можливість піднести сюрприз: очікування інвесторів у їх відношенні досить консервативні. Також у фокусі уваги буде статистика щодо розвитку стрімінгового напрямку на чолі з сервісом Disney+. Вважаємо, що результати даного сегмента не розчарують, з огляду на високий попит на домашні розваги наприкінці 2020 року.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 57 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у середньостроковому висхідному тренді. Торгова сесія напередодні не змінила загальну картину. Індекс широкого ринку консолідується у вузькому діапазоні після зростання на 4% минулого тижня. Опір в області верхньої межі висхідного тренда все ще залишається значною перешкодою.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»